Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2013

Учні середньої загальноосвітньої школи № 35 побували на екскурсії «Шевченків край» (фото)

Чудового осіннього дня група школярів середньої загальноосвітньої школи № 35 м. Києва разом зі своїми класними керівниками та вчителями – предметниками вирушили на екскурсію за маршрутом «Шевченків край». Цей захід було сплановано в рамках підготовки до святкування однієї з найвеличніших подій в Україні – 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Черкащина, земля Тараса і Богдана, зустріла своїх гостей блакитним небом і ніжним осіннім сонцем. Вражаючою для всіх є природа цього краю: безкінечні поля чорнозему, густі листяні ліси, високі погорби та звивисті вузькі дороги. Все це нагадувало «малі Карпати» з чистим «альпійським» повітрям. Неповторною видалася гама кольорів, що оточувала з усіх сторін : одночасне поєднання зеленого, жовтого, червоного, брунатного з майже десятком відтінків від кожного основного кольору. Саме завдяки такому природному ландшафту з’явилися неповторні рядки Кобзаря про «село, неначе писанку село».

Учнів і вчителів вразило помешкання , в якому жила родина Шевченків. Мимоволі виникало питання : як у такій бідності міг зрости такий геніальний поет і художник? Незабутніми є хвилини, коли учні й вчителі мали змогу доторкнутися, до тисячолітнього дуба, у дуплі якого колись малий Тарас ховав свої вірші та малюнки. Усі мали можливість вклонитися могилі матері, що подарувала Україні геніального Кобзаря. Музей в селі Шевченкові вразив відвідувачів своїми унікальними експонатами, що максимально передали дух селянського життя того часу.

Висновок від подорожі однозначний : кожен, хто вважає себе справжнім українцем, повинен побувати на землі, яку «сходив малий Тарас своїми босими ногами».

 

Джерело: управління освіти Святошинського району.

Перейти до спискуВерсiя для друку