КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2015

В Святошині вшанували пам’ять загиблого героя Артура Яроша

В Святошині вшанували пам’ять загиблого героя Артура Яроша

22 травня 2015 року о 12:00 на території СЗШ № 140 відбулось відкриття меморіальної дошки на честь загиблого в зоні АТО героя – Яроша Артура Володимировича.

Артур Ярош народився 17 лютого 1989 року, проживав в селі Чайка Києво-Святошинського району. Загинув 1 березня 2015 року в м. Авдіївка, Донецької області.

З 1996 року по 2004 рік навчався в середній загальноосвітній школі №140 Святошинського району, а з 2004 року продовжив навчання в ліцеї №4 (тепер Київський професійний електромеханічний ліцей), який закінчив у 2007 році. Під час навчання проявив себе як вихований, працьовитий, чесний і доброзичливий учень, був активним учасником учнівської громади. Артура знали, як доброго товариша, який завжди готовий прийти на допомогу.

Свій трудовий шлях хлопець розпочав на державному підприємстві «Антонов». Пропрацювавши 2 роки на заводі Артур у 2009 році пішов служити до армії, де отримав звання молодшого сержанта екіпажу БТР. Після армії, в 2010 році юнак повернувся на завод, де працював фрезерувальником 3-го розряду .

У 2013 році Артур вирішивши продовжити навчання та вступив до Київського авіаційного технікуму.

Незабаром, після початку антитерористичної операції на сході України, 17 червня 2014 року Артур Ярош був мобілізований. Не сумніваючись у необхідності захищати рідну країну, Артур став снайпером ІІІ відділення взводу розвідки, 11 окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь». 5 серпня 2014 року під Дебальцевим Артура було поранено та відправлено до госпіталю. Та вже в листопаді Артур знову повертається до взводу, оскільки залишатися вдома на лікуванні йому не дозволяє думка про те, що його снайперські знання вкрай необхідні на передовій і його громадянський обов’язок підтримати своїх бойових побратимів.

Загинув Артур Ярош 1 березня 2015 року захищаючи рідну землю в місті Авдіївка.

Артур був справжнім патріотом своєї Батьківщини, з гордістю захищав її територію та вірив у перемогу України.

Зі слів матері, на даний час волонтери займаються питанням про присвоєння Артуру звання «Герой України» посмертно.

Вічна пам'ять полеглому Герою!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.