Головна  →  Новини  →  1 жовтня 2015

Бібліотеки та музеї – скарбниці нашої мудрості (фото)

Бібліотеки та музеї – скарбниці нашої мудрості (фото)

У рамках загальноуніверситетського проекту «Інтелектуальна власність: перлини літератури для студентської молоді», що діє  в Київському університеті права НАН України під патронатом ректора, професора Юрія Бошицького студенти-координатори даного проекту відвідали Національний музей літератури України. Під час екскурсії студенти мали можливість ознайомитися з презентацією виставки «Данте Аліґ`єрі в українських перекладах». Слід відзначити, що перекладом творів поета займалися: Максим Рильський,  Євген Дроб'язко, Максим Стріха, заступник Міністра освіти і науки України. У 2013 році у львівському видавництві «Астролябія» вийшла перша частина «Божественної комедії» — «Пекло» — у перекладі Максима Стріхи.

Знаковим для відвідувачів є те, що реєстрація шлюбу Івана Франка відбувалася у цій величній залі.

На завершення заходу студенти привітали Круківську Олену, екскурсовода, провідного фахівця музею з Всеукраїнським днем бібліотек і подарували квіти вдячності від студентів університету.

Студенти КУП НАНУ щиро вітають із Всеукраїнським днем бібліотек працівників бібліотек Святошинського району та запрошують до співпраці із бібліотекою вишу, в якій розміщено єдину в Україні Бібліотеку-депозитарій Всесвітньої організації інтелектуальної  власності.

 

Джерело: Київський університет права НАН України

Перейти до спискуВерсiя для друку