КМДА Київська міська державна адміністрація


18 січня 2016

Народний хор української народної пісні «Надія» взяв участь у фестивалі колядок та щедрівок «Різдвяний передзвін» (фото)

Народний хор української народної пісні «Надія» взяв участь у фестивалі колядок та щедрівок «Різдвяний передзвін» (фото)

«Нова радість стала, яка не бувала.

Зірка Різдва і надії ясно засіяла…»

Веселими колядками і щедрівками, новорічними піснями і гумором ділилися учасники фестивалю «Різдвяний передзвін», який відбувся у неділю 17 січня у селі Петрушки, Київської області. Організаторами фестивалю були: Президент Асоціації працівників культури та мистецтв України Ломачук Дмитро Федорович, Заслужена артистка України, Лауреат премій ім. С. Гулака-Артемовського та В. Михайлюка, співачка Негрій Тетяна Дмитрівна та керівництво села Петрушки.

Серед учасників фестивалю був і Народний хор української народної пісні «Надія» ЦК «Святошин» відділу культури та охорони культурної спадщини (керівник Надія Гладишевська), у якого в доробку понад 50 колядок і щедрівок.

У виконанні хору прозвучали щедрівки, колядки та новорічно-різдвяні обрядові пісні. Особливо тепло присутні сприймали театралізоване дійство: «Добрий вечір, добрим людям» з водінням кози, яке так майстерно грають артисти хору.

Фестиваль пройшов у теплій дружній атмосфері. Учасники фестивалю обмінялися теплими привітаннями і подарували глядачам калейдоскоп різдвяних колядок і щедрівок та незабутні новорічні враження.

Тож, нехай в ці святкові дні гуляє добра коляда від хати до хати. І дай, Боже нам днів щасливих, добра, здоров'я й сили. Дай любові, згоди, втіхи, змоги дай - життю радіти, і ділитись словом щирим, теплим, радісним й правдивим.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.