КМДА Київська міська державна адміністрація


4 листопада 2016

Створення е-середовища освітньо-виховного комплексу «ШДС «Лісова казка» - гімназія «Апогей» (фото)

Створення е-середовища освітньо-виховного комплексу «ШДС «Лісова казка» - гімназія «Апогей» (фото)

Наскрізне застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі та управлінні закладами освіти … має стати інструментом забезпечення успіху Нової школи. Запровадження ІКТ в освітню галузь має перейти від одноразових проектів у системний процес, який охоплює всі види діяльності.

ІКТ суттєво розширять можливості педагога, оптимізують управлінські процеси, таким чином формуючи в учня важливі для нашого сторіччя технологічні компетентності (Концепція «Нова українська школа».

Створення е-середовища освітньо-виховного комплексу на основі універсального освітнього простору «АCCENT» передбачає забезпечення та підтримку неперервності навчання, організацію та проведення дистанційного навчання; формування мережі електронного навчального кабінету (е-НК) вчителів із можливістю надання взаємодоступу до автентичних освітніх матеріалів; використання унікальної WEB-бібліотеки навчальних, наукових та навчально-методичних матеріалів для професійного зростання педагогів, підвищення якості навчального процесу; формування в учнів технологічних компетентностей.

Взявши до уваги рекомендації Науково-методичної комісії з інформатизації закладів освіти Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (протокол №1 від 30.05.2016 року) щодо використання електронного освітнього ресурсу «Універсальний освітній простір «Акцент»» у загальноосвітніх навчальних закладах, колектив освітньо-виховного комплексу розпочав роботу над проектом «Створення е-середовища навчального закладу через використання електронного освітнього ресурсу «АCCENT». Виконуючи Програму реалізації проекту авторський колектив запропонованої моделі на чолі з Любов'ю Карташовою, професором Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Академія неперервної освіти», доктором педагогічних наук, забезпечує наукове керівництво проектом та здійснює інформаційно-методичний супровід педагогічних працівників школи-дитсадка «Лісова казка» і гімназії «Апогей» .

02 листопада відбувся тренінг щодо створення та використання методичного наповнення власного електронного навчального кабінету на базі електронного освітнього ресурсу УОП «АCCENT». Під час тренінгу педагогічні працівники не лише отримали необхідні практичні знання, а й впевнилися у соціально-економічному ефекті запропонованої системи.

3 листопада під час педради «Наскрізне застосування ІКТ в освітньому процесі закладу - запорука забезпечення успіху Нової школи» відбувся навчальний діалог та обмін думками щодо створення комп’ютерно орієнтованого навчального середовища в умовах ОЕП «ACCENT», можливостей та напрямків використання технологій дистанційного навчання, адже цей перспективний засіб містить інструментарій для створення електронних освітніх ресурсів і дозволяє охопити всі види діяльності навчального закладу.

 

Джерело: гімназія «Апогей».



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.