Головна  →  Новини  →  23 лютого 2017

«Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова». До Міжнародного дня рідної мови Центральна районна бібліотека ЦБС «Свічадо» презентує (фото)

«Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова». До Міжнародного дня рідної мови Центральна районна бібліотека ЦБС «Свічадо» презентує (фото)

Цікавий філологічний брейн-ринг проведено у Центральній районній бібліотеці Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини. Захід до Дня рідної мови підготувала для учнів 5-Б класу загальноосвітнього навчального закладу № 222 бібліотекар І категорії Олена Володимирівна Лисогор. Вона запропонувала дітям захоплюючі пізнавальні конкурси та гру «Пантоміма». Учасники пізнавально-розважальної програми продемонстрували блискучі знання слів іншомовного походження та фразеологізмів; розуміння народних прислів'їв, знання загадок.

До уваги користувачів розгорнуто книжкову виставку «Краса і сила рідної мови», на якій розміщені книжки українських письменників: Олійник, О.Б. «Світ українського слова»; Мовчун А. І. «Мовні скарби. Вивчення прислів’їв та приказок у школі»; Вихованець, І. Р. «Таїна слова» ; Коваль, А.П. «Спочатку було слово» та інші.

Шановні користувачі! Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Розуміння того, що українська мова – наш скарб – важлива складова у процесі виховання почуття національної гідності, формування любові до рідної мови, рідного краю, його традицій. Разом з українською книгою та бібліотекою виховати почуття поваги до свого рідного, національного – просто і легко. Розмовляйте та читайте рідною мовою.

Книжкова виставка продовжуватиме свою роботу до 28 лютого. Ми чекаємо на Вас у бібліотеці (бульвар Ромена Роллана,13-В).

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини

Перейти до спискуВерсiя для друку