КМДА Київська міська державна адміністрація


23 березня 2017

У бібліотеці для дітей «Промінець» ЦБС «Свічадо» відбулася поетична майстерня Івана Андрусяка (фото)

У бібліотеці для дітей «Промінець» ЦБС «Свічадо» відбулася поетична майстерня Івана Андрусяка (фото)

«Дитяча література мусить бути веселою, трошки баламутною... Але поза тим усім мусить бути стрижень добра, любові, мислення», - саме цей вислів відомого і улюбленого дітьми автора Івана Михайловича Андрусяка став девізом зустрічі письменника з учнями 1-2-х класів Спеціалізованої школи №185 імені В. Вернадського.

Цей захід, для користувачів бібліотеки для дітей «Промінець» Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини організувала автор проекту популяризації читання та розвитку читацьких інтересів у дітей - Галина Василівна Чоні.

Під час зустрічі Іван Михайлович презентував аудиторії маленьких читачів свої історії про добро і зло, співчуття і жорстокість, радість і горе, сміх і сльози, які зібрав у книгах «Стефа і Чакалка» та «Третій сніг» та познайомив дітей зі своєю новою збіркою «Лякація», за яку отримав Корнійчуковську літературну премію.

Разом з письменником діти обговорювали вчинки головних героїв, міркували над запитаннями письменника, та висловлювали свої думки з приводу кумедних сюжетів, яскравих образів та «добрих капостей» у творах Івана Михайловича.

Шановні користувачі! Твори І.М. Андрусяка адаптовані до сімейного читання. Саме тому книгу «Магазин невидимих речей» (кумедну казку-гру з ілюстраціями Оксани Липки, написану українською і англійською) письменник презентував для тих, у кого є маленькі братики чи сестрички. Вірші цього автора не вчаться напам’ять, а легко запам’ятовуються самі – й у поєднанні з креативними ілюстраціями юної художниці Лілії Курцеби запрошують маленького читача до веселої гри.

Книги автора можна прочитати у бібліотеці «Промінець». Ми чекаємо Вас!

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.