КМДА Київська міська державна адміністрація


28 червня 2017

В Святошині відзначили 21-шу річницю Конституції України (фото)

В Святошині відзначили 21-шу річницю Конституції України (фото)

28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання був ухвалений Основний закон України – Конституція України. Прийняття Основного Закону знаменувало остаточне завершення юридичного оформлення держави Україна, стало величним виявом волі українського народу жити у власній суверенній державі, визначило вектор цивілізаційного розвитку українського суспільства.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Відзначили одне з найважливіших державних свят і в Святошинському районі. За ініціативи голови Святошинської РДА Володимира Каретко в парку «Інтернаціональний» відбувся святковий концерт за участю Київського академічного муніципального Естрадно-духового оркестру, який відвідала численна святошинська громада на чолі з першим заступником голови СРДА Наталією Гусєвою.

Очільник району привітав святошинців з цим знаменним днем та наголосив на важливості дотримання кожним мешканцем нашої країни положень і норм Основного Закону.

«Конституція України – це фундамент на якому будується Україна, її сьогодення і майбутнє. У ній відображені демократичні засади організації держави, політичні та економічні свободи українців, висловлюється суверенна воля громадян. Наша Конституція відповідає високим світовим і європейським стандартам, декларує основоположні цінності світового конституціоналізму. Проте тільки від нас, українського народу, залежиться ефективне втілення в життя конституційних принципів. Кожен громадянин України повинен не тільки користуватися правами і свободами, а й належним чином виконувати свої обов'язки».

Зі святом!!!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.