Головна  →  Новини  →  14 грудня 2017

Ваш подвиг не забудуть покоління (фото)

Ваш подвиг не забудуть покоління (фото)

14 грудня 1986 року завершилося спорудження захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції. Та це не стало остаточною крапкою у протистоянні з мирним атомом. Ще довгі роки боролися і продовжують боротися за своє здоров’я та життя люди, які брали участь у ліквідації найжахливішої і наймасштабнішої трагедії в атомній енергетиці – аварії на Чорнобильській АЕС.

У 2006 році Указом Президента України саме в цей день було запроваджено пам’ятну дату - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Уже одинадцять років поспіль очільники Святошинської РДА покладають квіти до Меморіального комплексу «Пам’ятник жертвам Чорнобильської трагедії», що на розі просп. Перемоги та вул. Чорнобильської, зведеного на знак пошани і вдячності загиблим героям і тим, хто всі ці роки бореться за своє життя.

Цього року під час урочистостей у почесній варті біля меморіалу чорнобильцям стояли військовослужбовці Національної гвардії України та Військової комендатури м. Києва. Керівництво району на чолі з головою Святошинської РДА Володимиром Каретко хвилиною мовчання вшанувало пам’ять загиблих ліквідаторів, разом з представниками громадських об’єднань чорнобильців району та міста, героями-ліквідаторами взяло участь в урочистій церемонії покладання квітів. Салютна група здійснила залп шани загиблим героям.

Довідково: у Святошинському районі на сьогодні проживають учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС:

1-ї категорії – 1354 особи, з них мають інвалідність:

1 групи – 45 осіб,

2 групи – 818 осіб,

3 групи – 491 особа,

2-ї категорії – 2995 осіб,

3-ї категорії 492 особи.

Перейти до спискуВерсiя для друку