КМДА Київська міська державна адміністрація


14 грудня 2017

«Лелеки бажань» - концерт-присвята до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (фото)

«Лелеки бажань» - концерт-присвята до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (фото)

14 грудня у ЗСШ № 253 (вул. Жмеринська, 34) було організовано та проведено концерт-присвяту до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Це єдина школа у Святошинському районі, де засновано та функціонує музей, присвячений трагедії на ЧАЕС. Цього року ліквідаторам аварії на Чорнобильській станції було запропоновано ознайомитися з експонатами фотовиставки, що вперше була розгорнута в музеї. На світлинах відображено пам’ятники та пам’ятні знаки, що увічнюють Чорнобильську катастрофу. Навкруги по всьому залу наче пливуть у хмаринках паперові лелеки з побажаннями ліквідаторів прийдешнім поколінням. Цей птах, що падає з неба на землю, став символом жаху та страждань, які принесла на нашу землю та страшна техногенна катастрофа, нагадуванням про ненароджених немовлят, що так і не з’явилися в сім’ях українців. Та в приміщенні музею лелеки наче міфічний птах Фенікс відродилися з попелу й принесли нащадкам на своїх білосніжних крилах побажання від ліквідаторів ЧАЕС щастя, здоров’я, безхмарного, мирного неба, усіляких гараздів. Ці щиросердні послання від героїв, які дивилися в очі смерті, але сповідують радість життя, надію на світле майбутнє, чого бажають і прийдешнім поколінням, будуть зберігатися в музеї як дорогі експонати.

Участь у цьому заході взяла заступник голови Святошинської РДА Наталія Гусєва, яка з вітальним словом звернулася до гостей і учасників концерту, після чого вручила ліквідаторам аварії на ЧАЕС подяки Київського міського голови Віталія Кличка. Від народного депутата України Олександра Третьякова ліквідаторам аварії презентовано ікони Янгола Охоронця й керівнику ОСН «Квартальний комітет «Прип’ятчани» Людмилі Петрівні Бєлокраїнській як ліквідатору вручено подяку від народного депутата України.

Після цього гостей запросили до перегляду концерту, який підготували вихованці та учні навчальних закладів Святошинського району. Діти з натхненням виконували пісні, танці, декламували вірші, розіграли тематичну сценку-діалог, яка повернула присутніх в атмосферу тієї квітневої ночі, що в одну мить перетворилася з чарівної, романтичної в страхітливу і чорну.

Учасники й гості концерту вшанували жертв чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання.

На завершення відбулося нагородження переможців конкурсу «Дзвони Чорнобиля» в номінації «Авторський вірш», а також вручено подяки голови Святошинської РДА та солодощі юним артистам – учасникам цього світлого, прекрасного заходу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.