Головна  →  Новини  →  15 грудня 2017

Учасники АТО – представникам влади: «Хочемо, аби нас почули!» (фото)

Учасники АТО – представникам влади: «Хочемо, аби нас почули!» (фото)

Сьогодні народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков у приміщенні Центру соціальних служб (вул. Гната Юри, 14-Б) зустрівся з учасниками АТО. На порядку денному зустрічі, участь у якій узяли також керівництво Святошинського району на чолі з головою Святошинської РДА Володимиром Каретком, представники громадських організацій учасників АТО, соціальних служб, депутат Київради Вікторія Муха, військовий комісар Святошинського військкомату Вадим Ліхтін, стояли питання соціальних гарантій бійцям АТО, адаптації їх у мирне життя.

Проведено було захід у формі діалогу. Народний депутат свідомо відмовився від традиційного виступу перед аудиторією слухачів, бо хотів почути думку усіх з питань, що були темою дискусії.

Олександр Третьяков зазначив, що він ініціював у Верховній Раді питання щодо необхідності створення Міністерства з питань АТО з метою консолідації нормативно-правової бази стосовно правового статусу та соціальних гарантій учасників АТО і чекає від останніх підтримки в цьому питанні.

Також народний депутат запропонував громадським об’єднанням учасників АТО в Святошинському районі поступитися власними амбіціями й об’єднатися в єдину потужну організацію в межах району, яка з ще більшою ефективністю сприятиме вирішенню проблем учасників АТО.

На завершення Олександр Третьяков запропонував проводити такі розширені зустрічі й надалі.

Зі свого боку голова Святошинської РДА Володимир Каретко зазначив, що адміністрація району і він особисто готові до відкритого діалогу з будь-яких питань, що стосуються проблем святошинців, які повернулися із зони бойових дій на сході, пообіцяв усіляку підтримку в межах своїх повноважень їх конструктивних ініціатив.

Основним меседжем до представників влади від АТОвців було бажання відчути розуміння та підтримку з боку держави.

Усі присутні отримали Пам’ятку учасникам АТО, розроблену Громадською організацією «Юридична Сотня» спільно з фахівцями Міністерства соціальної політики України, Державної служби з питань ветеранів війни та учасників АТО, Міністерства оборони України та Генерального Штабу Збройних Сил України.

Довідково.

У Святошинському районі зареєстровано 1731 учасника бойових дій – учасника АТО, з них 36 – інваліди війни – учасники АТО, та 73 члена сім’ї загиблих учасників АТО.

Перейти до спискуВерсiя для друку