Головна  →  Новини  →  12 лютого 2018

Володимир Каретко: 11 будинків у Святошинському районі минулого року скористались програмою співфінансування 70/30 (фото)

Володимир Каретко: 11 будинків у Святошинському районі минулого року скористались програмою співфінансування 70/30 (фото)

Про це повідомив Голова Святошинської РДА Володимир Каретко на виїзній нараді щодо виконання програми з енергозбереження у Святошинському районі.

Очільник району нагадав, що місцева влада не формує тарифи на енергоносії, але робить усе, щоб зменшити навантаження на людей через великі суми у платіжках за опалення. «У столиці впроваджено програму з енергозбереження 70/30, де 70% заходів фінансуються коштами міста, 30 - жителями будинку", - пояснив Каретко.

Яскравим прикладом є будинок, що по вулиці Ак. Єфремова, 27 (1997 року забудови), в якому впроваджені заходи з енергоефективності, а саме заміна освітлення під’їздів на LED-світильники та часткове утеплення фасаду.

Заміна освітлення під’їздів вже дозволила зекономити понад 28 тис. грн., що дорівнює ремонту вхідної групи.

Очільник району побував у житловому будинку на бульварі Академіка Вернадського, 57 та на вулиці Ак. Єфремова, 27, які були учасниками  програми 70/30 у 2016 та 2017 рр.

"Усього 11 будинків приєднались до програми співфінансування 70/30 у Святошинському районі. Слід зазначити, що програма діє не лише для ЖБК та ОСББ, а і для будинків, які обслуговує Керуюча компанія» - зазначив Каретко.

 

Нагадаємо, Україна планує виділити 800 млн. гривень на запуск Фонду енергоефективності у 2018 році. Фонд надаватиме кредити і гранти юридичним і фізичним особам на реалізацію проектів з енергоефективності, фінансову оцінку й оцінку ризиків таких проектів, буде розробляти фінансові критерії відповідності для банків, які долучатимуться до фінансованих фондом проектів.

Крім того, фонд зможе проводити моніторинг і оцінку якості заходів щодо підвищення енергоефективності, спостерігати за станом реалізації проектів з енергоефективності під час їх виконання і проводити верифікацію проектів після їх завершення.

Перейти до спискуВерсiя для друку