Головна  →  Новини  →  20 лютого 2018

Тиждень краєзнавства у бібліотеці для дітей «Промінець» (фото)

Тиждень краєзнавства у бібліотеці для дітей «Промінець» (фото)

Цікаво та змістовно пройшов Тиждень краєзнавства у бібліотеці для дітей «Промінець» Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини. Стартував Тиждень зі знайомства з творчістю видатного педагога Костянтина Ушинського, який теоретично обґрунтував  необхідність використання краєзнавчого матеріалу в навчально-виховному процесі, поклав початок практиці шкільного краєзнавства, та розглядав його, як могутній засіб виховання любові до Батьківщини.

День за днем, протягом тижня діти знайомились з історією українського роду, традиціями та звичаями; відкривали для себе світ «дідусевої хати, бабусиної скрині» та дізнались багато цікавого про предмети народного вжитку, національного одягу українців; вивчали дитячі ігри та забавки, український фольклор, читали українські народні казки. Під час Тижня краєзнавства діти дізнались про природу України: тваринний та рослинний світ, Червону книгу України, корисні копалини, які накопичила наша земля.

Завершився комплексний цикл заходів вивченням головних символів та історії створення Герба, Прапора, написання Державного Гімну України. Роботу Тижня краєзнавства забезпечила бібліотекар І категорії Галина Василівна Чоні.

Шановні читачі, чекаємо на Вас у бібліотеці (вул. Краснова,10).

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Перейти до спискуВерсiя для друку