Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Черговий об’єкт спортивної інфраструктури району гостинно відкрив двері для відвідувачів (фото)

Опубліковано 26 лютого 2018 року о 16:49
фото

Створення розгалуженої спортивної інфраструктури у Святошинському районі є пріоритетним. Триває відкриття нових спортивних об’єктів, реконструкція існуючих, але з плином часу вже застарілих. От і в спеціалізованій школі № 185 ім. Володимира Вернадського радіють відкриттю оновленого спортивного залу. Це дивовижний навчальний заклад – школа з поглибленим вивченням математичних дисциплін, що виховала цілу плеяду відомих спортсменів. Далеко не кожна дитина готова до вивчення таких складних наук, засвоєння яких вимагає неабиякого сумління, терпіння та наполегливості. А ще більше захоплює те, що разом із значними досягненнями у технічній галузі заклад по праву може пишатися й досягненнями своїх учнів у спорті. Із 1112 учнів школи 250 мають спортивні досягнення, з них: 26 мають призи та нагороди у змаганнях міжнародного рівня, 10 – європейського, 75 вихованців школи виборюють перемоги у всеукраїнських змаганнях, 87 – міських. На цей час у школі навчається майстер спорту з греблі Табанець Олександр (11-Б клас), кандидати у майстри спорту: зі стрибків у воду – Лурці Огли Мілана (7-Б клас), Чуб Каміла (7-Б клас), зі спортивних бальних танців – Яковенко Богдан (7-В клас), з плавання – Онанко Марія (9-А клас) і з фігурного катання – Рудковський Михайло (9-А клас). Пишається заклад освіти й своїми іменитими випускниками, це: Долгополов Олександр (батько) – випуск 1981 року - головний тренер збірної України з тенісу, Долгополов Олександр – випуск 2005 року – перша ракетка України, Онанко Анастасія – випускниця 2014 року – майстер спорту з плавання, Манафов Владислав – випуск 2010 року – член збірної України з тенісу. Перефразуючи відомий вислів «У здоровому тілі – здоровий дух», хочеться сказати, що гаслом цієї школи є «Здорове тіло – потужні мізки». Саме різнобічне виховання учнів, сприяння розвитку їх особистісних лідерських якостей, вимогливості до себе, уміння ставити перед собою мету й досягати її, наполегливість у досягненні завдань стало запорукою високих досягнень цього закладу освіти. А перелічені якості, які чи не найбільше виховує спорт, знадобляться й у математиці, ба, навіть, у всьому подальшому житті людини.

Тому так радісно, захоплено зустрічає учнівський і педагогічний колектив спеціалізованої школи № 185 ім. Володимира Вернадського відкриття оновленого спортивного залу. Сьогодні, 26 лютого 2018 року, тут зібралося чимало людей, це й почесні гості: голова Святошинської РДА Володимир Каретко, заступник голови Наталія Гусєва, депутат Київради Георгій Ясинський, начальник районного управління освіти, молоді та спорту Юрій Дубовецький, олімпійська чемпіонка Людмила Бобрусь-Порадник, голова тренерської ради Федерації баскетболу України, заслужений майстер спорту Дмитро Базилевський – й адміністрація закладу, учителі та учні школи, представники батьківських комітетів.

На початку святкової лінійки слово взяв директор ЗЗСО № 185 Щербаков Євген Миколайович. Він розповів присутнім, що вже 2 роки поспіль спеціалізована школа № 185 імені Володимира Вернадського займає перші місця зі спортивних змагань серед шкіл району, подякував керівництву Святошинського району в особі Володимира Каретка за підтримку в питанні оновлення спортивної бази школи й висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з місцевою владою, після чого запросив перерізати стрічку як символ майбутніх спортивних перемог учнів школи.

Голова Святошинської РДА Володимир Каретко привітав увесь педагогічний колектив школи на чолі з її директором і, насамперед, учнів цього прекрасного закладу з відкриттям оновленого спортивного залу: «Я побачив сьогодні, як горять очі кожного з присутніх, які щасливі учні цієї школи через відкриття оновленого спортивного залу. У 2018 році ми плануємо відремонтувати ще 9 спортзалів у закладах освіти. Адміністрація району, і я особисто, завжди підтримували ідею розбудови розгалуженої спортивної інфраструктури в районі. І ось ще один щабель на цьому шляху подолано – черговий спортивний зал гостинно відкрив двері для дітей та підлітків. І я впевнений, що цей зал не буде пустувати і ще не про одного вашого учня чи випускника ми почуємо у зведеннях про спортивні досягнення на всіх рівнях. У добру путь!»

Після цього ведучий назвав поіменно всіх учнів, що є спортивною гордістю школи та «передав слово» представникам спортивних секцій, що продемонстрували свої таланти й уміння.

Перед гостями виступили вихованці спортивної секції «Аеробіка» під керівництвом Людмили Кияниці з танцювальною композицією, представники гуртка «Таеква-ндо» (керівник – Олег Колос) продемонстрували свої вміння, після чого похизуватися своєю влучністю настала черга учасників волейбольного та баскетбольного гуртків (керівники – Анатолій Пономаренко, Альона Руденко, Дмитро Марховський).

На завершення закинути м’яча в корзину на знак майбутніх спортивних перемог запросили голову Святошинської РДА Володимира Каретка та депутата Київської міської ради Георгія Ясинського. Відремонтований спортивний зал готовий до приймання юних спортсменів та фізкультурників!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux