КМДА Київська міська державна адміністрація


20 березня 2018

Як народжується книга. Клуб профорієнтаційної освіти «Орієнтир» презентує (фото)

Як народжується книга. Клуб профорієнтаційної освіти «Орієнтир» презентує (фото)

Днями відбулося чергове засідання клубу профорієнтаційної освіти «Орієнтир» у бібліотеці для юнацтва ім. Н. Рибака Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини.

Чергова зустріч членів клубу була присвячена професіям, пов’язаним з виготовленням сучасних книжок. Куратор цього напряму роботи бібліотекар І категорії Тамара Григорівна Костенко розповіла присутнім цікавий шлях, який долає книга від рукопису автора до редактора, котрий стає її першим стороннім читачем. Розповіла, хто  вирішує подальшу долю рукопису та перед друкуванням супроводжує твір анотацією, примітками. Крок за кроком слухачі дізнались про роботу  художнього редактора, котрий підказує вигляд титульної обкладинки, форзацу, вибір ілюстрацій тощо, про велику роль професії художника в оформленні книги. Саме його фантазія та уява збагатить книгу чудовими ілюстраціями, зацікавить читача. Присутні дізнались про професії технічного редактора, коректора та суміжні професії, представники яких будують друкарські станки, виготовляють папір, перш ніж у друкарні  народиться цікава книга.

На завершення заходу Тамара Григорівна ознайомила присутніх із переліком навчальних закладів, які готують фахівців відповідної галузі.

Джерело: відділ  культури  та охорони культурної спадщини Святошинської РДА.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.