Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Життя зі спортом яскравіше!» В СШ № 185 імені Володимира Вернадського відбувся День спорту «Будь сильним» (фото)

Опубліковано 20 грудня 2013 року о 16:33
фото

20 грудня 2013 року в спеціалізованій школі № 185 імені Володимира Вернадського (вул. Серпова, 20/6) за ініціативи Київської міської організації Об'єднання «Самопоміч» та за підтримки Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, відбулась унікальна для Святошинського району спортивна подія – День спорту «Будь сильним».

Очевидно, що головні завдання проекту – загальна популяризація здорового способу життя, фізичної активності та спорту серед дітей і молоді міста, нагода довести, що спорт може бути цікавим, захопливим, а головне – доступним.

І, як зазначають організатори, цей унікальний проект вперше в Україні було реалізовано у 2010 році у Львові, відвідувачі якого могли побачити показові виступи та взяти участь у майстер-класах з усіх видів спорту на будь-який смак. Це спортивне дійство для жінок та чоловіків, для дорослих та зовсім юних: бойові мистецтва, ігрові види спорту, силові види, танці, зимові види, водні види, екстремальні та молодіжні види, оздоровчі програми, а ще – можливість обрати якийсь із них саме для себе.  

Ми усі звикли, що популяризують спорт та здоровий спосіб життя шановані та відомі на увесь світ люди. Тож і сьогодні, долучилися до нашого Дня спорту голова Святошинської райдержадміністрації Юрій Іванович Бондар, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Анатолійович Тихоневич, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ірина Олексіївна Романенко, директор ТОВ «Торговий дім «Дніпро» Володимир Олексійович Кушнір, голова Київської міської організації Об’єднання «Самопоміч» Арсеній Пушкаренко, і, звичайно ж, зірки спорту світової величини, Олімпійські чемпіонки – Ірина Мерлені та Людмила Бобрусь-Порадник.

А яке ж спортивне свято може бути без представників та вихованці спортивних клубів Святошинського району. Цього разу усю свою спортивну міць представив Центр військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «Десантник» та учні-спортсмени СШ № 185.

Перед початком головних спортивних подій дня, делегацію поважних гостей разом з учнями і вчителями гостинно зустрічав директор СШ № 185 Євген Миколайович Щербаков, який доклав багато зусиль до того, щоб цей навчальний заклад був добре знаний не тільки в рідному Святошині, але й в усій столиці. Окрім відмінних знань, особлива увага школи спрямована також на розвиток фізичної культури і спорту в учнівському середовищі.

Традиційно, Євген Миколайович запропонував гостям екскурсію школою, аби усі змогли особисто переконатися звідки беруться такі важливі перемоги та досягнення. Приємно дивуватись було чому – майже 100 учнів школи займаються не просто фізичною культурою, а саме професійним спортом, про що свідчать безліч відзнак та нагород. 

Під час екскурсії, гості завітали в клас до учнів молодшої школи, де Юрій Бондар разом Іриною Мерлені роздали учням буклети з інформацією про усі спортивні заклади району, безкоштовні секції, і запросили дітей до занять спортом. Зазначимо, що впродовж двох попередніх тижнів волонтери Об'єднання «Самопоміч» проводили промоцію здорового способу життя серед учнів шкіл району, розповсюджуючи такі буклети з інформацією про спортивні клуби Святошина.

Ось і настав час для фізичної культури та спорту. У прикрашеній спортивній залі школи зібралися почесні гості, вихованці спортивних клубів, вчителі та учні. 

Вітаючи спортивну молодь, очільник Святошинського району Юрій Бондар зазначив: «Організовуючи спортивне свято для дітей та юнаків, важливо зацікавити їх здоровим способом життя, зробити їхнє дозвілля корисним. Впевнений, що проведення таких заходів стимулюватиме молодь розпочати займатися спортом.  

Сьогодні в Україні не достатньо відбувається пропаганда здорового способу життя. Максимум – це заборони куріння і алкоголю, але дітям варто  демонструвати, що спорт – це цікаво, показати їм альтернативу, яка дуже легко може зробити молодь більш здоровою та успішною. Цим самим ми вбережемо дитячі долі від сумнівних спокус вулиці. На цьому наголошує і Президент України Віктор Янукович. Давайте ж об’єднаємо наші зусилля задля того, щоб присутні тут хлопчики і дівчатка були здоровими, сильними, мужніми і стали Олімпійськими чемпіонами!»

Після теплих вітальних слів, Юрій Іванович вручив кращим вихованцям спортивних клубів та шкіл дипломи та грамоти, запрошуючи займатися фізкультурою та спортом.

Зокрема, були нагороджені шкільні команди – переможці районних етапів наступних змагань: «Козацький гарт – 2013», «Шкільна футбольна ліга» та «Шкіряний м’яч». 

А далі, на спеціально підготовленому майданчику відбулися показові виступи та майстер-класи зі спортивних та ігрових видів спорту. Зокрема, надзвичайним та видовищним був виступ вихованців ЦВПСВМ «Десантник» секції східних єдиноборств. Хлопці і дівчата легко та невимушено виконували прийоми з різних видів бойових мистецтв, викликаючи у глядачів та гостей справжнє захоплення.

Проте розслаблятися гостям було зарано – учні школи запросили Юрія Бондаря, Ірину Мерлені, Людмилу Бобрусь-Порадник та інших взяти участь у шкільній спортивній зарядці, яка пройшла на єдиному подиху під керівництвом майстра спорту зі спортивної акробатики, вчителя фізичної культури спеціалізованої школи №185 Вікторії  Лелейко.

Олімпійські чемпіонки були вражені дружньою атмосферою заходу, відзначаючи присутність чудового порозуміння і зближення між владою та громадою району. 

Будемо сподіватися, що зовсім скоро таке свято спорту прийде в кожен дім, в кожну школу, в кожен вуз і в кожну установу та організацію. Пам’ятаймо, що головне багатство нації – її здоров’я, і в наших силах берегти це багатство і примножувати його.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Святошинської РДА.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux