КМДА Київська міська державна адміністрація


19 квітня 2018

Очільник Святошинського району В. Каретко проінспектував стан евакуаційних шляхів та їх доступність для виходу в ТЦ «NOVUS» на Святошинській, 3 (фото)

Очільник Святошинського району В. Каретко проінспектував стан евакуаційних шляхів та їх доступність для виходу в ТЦ «NOVUS» на Святошинській, 3 (фото)

Сьогодні за дорученням мера міста Києва Віталія Кличка голова Святошинської РДА Володимир Каретко, перший заступник голови Сергій Пилипчук та інші представники районної влади, а також органів ДСНС України здійснили інспектування ТЦ «NOVUS», що по вулиці Святошинській, 3. Предметом перевірки був стан пожежної безпеки в торговому центрі на сьогодні та усунення зауважень компетентних органів щодо дотримання вимог безпеки людей у місцях їх великого скупчення.

ТЦ «NOVUS» по вул. Святошинській, 3 – це новий, сучасний супермаркет, що знаходиться на розі великих транспортних магістралей (просп. Перемоги й залізничної гілки приміського сполучення), і тому приймає чималу кількість людей.

Приміщення центру побудовано відносно недавно, спроектовано відповідно до сучасних норм безпеки. Керівництво й трудовий колектив торговельного закладу докладає всіх зусиль для найкращого обслуговування покупців, для забезпечення їх комфорту та безпеки. У світлому, просторому приміщенні відвідувачі можуть не перейматися проблемами пожежної безпеки: наявні відповідні вказівні знаки, інші засоби сповіщення, засоби пожежогасіння, широкі, не захаращені проходи ведуть до відкритих шляхів евакуації.

Очільник Святошинського району Володимир Каретко зазначив, що попри мораторій на здійснення перевірок об’єктів бізнесу районна влада завжди відповідально ставилася до забезпечення безпеки людей у місцях їх масового скупчення. «Ми завжди звертали увагу на дотримання норм безпеки громадян, у тому числі пожежної: чи під час ремонту або реконструкції об’єктів інфраструктури району (особливо, якщо це стосується наших найменших святошинців), чи під час проведення масових заходів у районі. Настав час проінспектувати інші місця масового скупчення людей. І ми будемо постійно це робити, щоб жоден член громади Святошина і ніхто з гостей району не зазнав жахіть пожежної небезпеки», - сказав Володимир Каретко.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.