КМДА Київська міська державна адміністрація


21 квітня 2018

Об’єднаймося задля збереження довкілля для нащадків! (фото)

Об’єднаймося задля збереження довкілля для нащадків! (фото)

У всеукраїнський День довкілля, який у державі відзначається  відповідно до  Указу Президента України «Про День довкілля» щороку  у третю суботу квітня по всій країні розпочинаються заходи, спрямовані на поліпшення стану довкілля, очищення водних джерел, озеленення, збереження природно-заповідних об’єктів та  поширення екологічних знань. Саме у цей період пробудження природи проходять масові заходи з прибирання зелених зон після зими.

Цьогоріч у Святошинському районі основним майданчиком весінньої толоки став парк «Совки», у якому 21 квітня зібралися працівники Святошинської РДА на чолі з головою району Володимиром Каретком, комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Святошинського району та небайдужі, активні святошинці для того, щоб очистити парк від сміття, опалого листя, сухостою напередодні грандіозної реконструкції, що чекає його незабаром. Це вже вдруге цієї весни масовий десант помічників природи працює в названому лісопарку.

Парк «Совки» - найбільша зелена оаза Святошинського району. Саме своєю первозданністю, наближеністю до «дикого» лісу своєю незайманою красою приваблює ця лісопаркова зона місцевих мешканців. Сюди полюбляють приводити своїх дітей та онуків, щоб вони могли насолодитися чистим повітрям, природною красою справжнього, «дикого» лісу, познайомитися з його рослинним і тваринним світом. Саме в таких місцях прищеплюється любов до природи, виховується екологічна культура та, врешті-решт, пробуджується громадянська самосвідомість.

Саме тому парк «Совки» став головним майданчиком для проведення грандіозної щорічної весняної толоки, на якому зібралося чимало святошинців, щоб очистити його від сміття, повалених дерев та сухого гілля. Після дружнього, згуртованого завершення робіт з благоустрою паркової зони всі друзі природи традиційно мали змогу поласувати смачною кашею з чаєм. Ніщо так не об’єднує людей, як спільна, радісна праця!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.