КМДА Київська міська державна адміністрація


24 квітня 2018

Творча подорож учнів КДМШ № 23 до міста Переяслав-Хмельницький (фото)

Творча подорож учнів КДМШ № 23 до міста Переяслав-Хмельницький (фото)

23 квітня учні вокально-хорового відділу у складі ансамблю народної пісні Київської дитячої музичної школи № 23 відділу культури та охорони культурної спадщини, класу народного співу викладача Гаркуші Валентини Іванівні мали нагоду поділитися своїми творчими доробками на сцені Переяслав-Хмельницького педагогічного університету ім. Г. Сковороди, де відбувся V Міжнародний полікультурний фестиваль-конкурс «Переяславський диво грай».

У виконанні ансамблю народної пісні прозвучали народні дитячі веснянки, солісти зачаровували ніжними, грайливими, веселими українськими народними піснями. Журі та глядачі із захопленням спостерігали за сценічним дійством у виконанні юних артистів та достойно оцінили їх виступ у кожній із номінацій, а саме: ансамбль народної пісні та солісти – Щегель Вікторія і Алєксєєва Ксенія отримали І премію; Короленко Анастасія, Пятиго Амалія та Корнієнко Вікторія стали володарі ІІ премії. 

Учасникам фестивалю-конкурсу було вручено дипломи та пам’ятні подарунки. Вітаємо учнів-переможців фестивалю-конкурсу та їх викладачів, бажаємо всім подальших перемог і нових здобутків у творчому житті!

До відома: під час поїздки учні відвідали відомий на всю Україну музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини. Діти із задоволенням слухали розповідь екскурсовода та поринули в українську історичну давнину. В музеї представлено як українське село Середньої Наддніпрянщини кінця ХІХ – початку ХХ століть, так і будівлі та стоянки від часів пізнього палеоліту до часів Київської Русі. На території 30 гектарів розміщено 13 тематичних музеїв, які є органічним продовженням музею-села. Музей ознайомлює з народною культурою, архітектурою та творчістю, звичаями та обрядами українців Середньої Наддніпрянщини. До уваги відвідувачів 122 пам'ятки народної архітектури, понад 30 тисяч пам'яток матеріальної і духовної культури.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.