Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошині гучно відзначили ювілей однієї з найпотужніших громадських організацій району «Спілки багатодітних сімей «Шанс» (фото)

Опубліковано 15 травня 2018 року о 23:25
фото

Як кажуть, життя прожити – не поле перейти. А прожити, точніше пропрацювати, громадській організації 20 років, при тому нарощуючи свою міць, розширюючи свої ряди та збільшуючи свій вплив на суспільне життя району, стаючи відомою за межами свого міста, рідної країни, - це трансатлантичний переліт, міжконтинентальний вояж. А якщо без емоцій – то 20-річна біографія громадської організації «Спілка багатодітний сімей «Шанс» - це неймовірна історія несамовитої людяності, працелюбності, повної самовіддачі, шаленого ентузіазму Наталії Миколаївни Бовтун, що заснувала зазначену організацію 20 років тому та об’єднала навколо неї сотні багатодітних родин.

Громадська організація «Спілка багатодітних сімей «Шанс» була заснована у Святошинському районі міста Києва навесні 1998 року. На сьогодні це одна з найпотужніших громадських організацій району, яка налічує 487 багатодітних сімей, у яких виховується майже 2000 дітей. Більше 190 членів спілки мають почесні звання, нагороди, відзнаки. За материнську самовідданість та зразкове виховання дітей 55 матерів мають почесне звання України «Мати-героїня». Життєвий шлях 9-ти матерів описаний у книзі «Новітня історія України. Портрети сучасниць». За збереження справжніх родинних цінностей та особистий внесок у суспільне життя міста 17-ти членам спілки Благодійний фонд «Рідне місто» присвоїв почесне звання «Гордість Києва».

Спілка вже багато років плідно працює задля соціального захисту кожної багатодітної родини району, реалізує соціальні програми для сім’ї, дітей та молоді в територіальній громаді Святошинського району. Діяльність спілки настільки багатогранна й різнопланова, що охоплює майже всі сфери життєдіяльності сім’ї, дітей та молоді (це оздоровлення, просвітницька і соціально-культурна діяльність, проведення тематичних засідань у форматі круглих столів, зустрічей, а також конкурсів, виставок, надання консультативної та гуманітарної допомоги тощо). Саме тому вона відома не лише в Україні, а й за її межами: Спілка багатодітних сімей «Шанс» представляла українську багатодітну спільноту на IV Всесвітньому конгресі сімей у місті Варшаві.

Своїми здобутками спілка завдячує здібному, талановитому, енергійному та наполегливому керівникові Бовтун Наталії Миколаївні. Їй притаманні вагомі організаторські здібності, талант служити людям, творче горіння. Своєю працею, громадською позицією Наталія Миколаївна вже багато років робить вагомий внесок у розвиток та побудову демократичного суспільства, є достойним взірцем для наслідування. За багаторічну віддану благодійну діяльність Бовтун Н.М. має понад 20 нагород і відзнак, у т. ч. орден княгині Ольги ІІІ ступеня.

Сьогодні, у Міжнародний день сім’ї, у клубі «Бінго» (просп. Перемоги, 112) відбулося урочисте вшанування ГО «Спілка багатодітний сімей «Шанс» на честь 20-річчя створення. Привітати добре знану в районі організацію завітало чимало почесних гостей, серед яких голова Святошинської РДА Володимир Каретко, його заступник Наталія Гусєва, помічники народного депутата України Олександра Третьякова Ніна Роговець, Ірина Савченко та інші.

Очільник району Володимир Каретко привітав ювілярів та сказав чимало добрих слів на їх адресу: «Ви знаєте, як ми вас любимо й шануємо. Спілка «Шанс» - це наша гордість. Це той авангард, що веде за собою чимало громадських організацій району. Це дороговказ реалізації соціальних програм для сім’ї, дітей та молоді. Протягом 20 років спілка утверджує родинні цінності, здійснює значимі кроки щодо соціального захисту інституту сім’ї, зміни іміджу багатодітної родини на державному рівні. Ми щиро дякуємо членам спілки і особливо її керівникові Бовтун Наталії Миколаївні за багаторічну благородну справу підтримки багатодітних родин». Після цього Володимир Каретко вручив ювілярам відзнаки: найактивніші члени спілки отримали подяки голови Святошинської РДА, окрема подяка призначалася Громадській організації «Спілка багатодітних сімей «Шанс», від імені міської влади членам спілки було вручено подяки голови КМДА Віталія Кличка. Голова району також привітав 55 матерів-героїнь та вручив кожній ікону Ангела Охоронця.

До привітань долучилася й помічник народного депутата України Олександра Третьякова Ніна Роговець, родзинкою поздоровлень якої став надзвичайний 20-кілограмовий торт.

По завершенні урочистої частини всіх присутніх чекало вітання представників творчої спільноти Києва – грандіозний концерт, участь у якому взяли гурт «G-ART» народна артистка України Наталія Павловська та заслужений артист України Олександр Бублієнко (артисти урочисто відкривали Євробачення - 2017), заслужена артистка України Руслана Лоцман, керівник «Народної філармонії», заслужений артист України Альберт Салтиков, солістка Національної філармонії Тетяна Школьна, ведуча та професійна вокалістка Юлія Прокопчик, солістка оркестру ЗСУ Тетяна Кисляк, музикант віртуоз Олег Микитюк, ансамбль «Едельвейс», ансамбль бального танцю «Лінія танцю», ансамбль естрадно - спортивного танцю «Стелз», Адріана і Мідея Наруцьких та театр танцю «Беллібелс».

По завершенні свята члени спілки «Шанс» отримали подарунки від Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux