КМДА Київська міська державна адміністрація


17 травня 2018

У Святошині зафіксували новий національний рекорд до Дня вишиванки (фото)

У Святошині зафіксували новий національний рекорд до Дня вишиванки (фото)

Сьогодні, 17 травня, у присутності представників Національного Реєстру Рекордів України була проведена реєстрація нового національного досягнення. Було зафіксовано новий рекорд: «Наймолодший та найстарший учасники флешмобу у вишиванці на одній локації» у категорії «Людське досягнення».

«У форматі флешмобу Святошин уже третій рік поспіль відзначає День вишиванки. Цього року під час підготовки до свята виникла ідея звернутись до мешканців району щодо свіжих ідей для відзначення цього дня. Громадська організація «ЖІНКИ-БЕРЕГИНІ», що проводить активну роботу з громадою, залучила до акції найменшу та найповажнішу учасниць», - зазначив голова Святошинської РДА Володимир Каретко. При цьому він подякував учасникам акції, завдяки кому Святошинський район увійшов в історію національних рекордів.

Установити національний рекорд допомогли наймолодший та найстарший учасники:

  • найменша учасниця – Ольга Понурко, 2 місяці (2018 р. н.). Мешкає у Святошинському районі разом з мамою Іриною та сестричкою Поліною (9 років);
  • найстарша учасниця - Варвара Євменівна Коба, 86 років (1932 р. н.), член Громадської організації інвалідів війни і Збройних сил України Святошинського району, пенсіонерка, інвалід ІІ групи, мешкає в районі останні 18 років, активний громадський діяч, переможець у номінації «Людина року» (2009 р).

Новий рекорд буде занесено до Національного Реєстру Рекордів України. Представники відповідної експертної ради зафіксували рекорд у присутності офіційних осіб та підтвердили його унікальність.  Святошинський район відзначився створенням нового унікального національного рекорду України.

Ольга Понурко та Варвара Коба отримали від голови Святошинської РДА подяки та подарунки з нагоди свята. Святкова програма до Міжнародного дня вишиванки була організована та проведена силами ГО «ЖІНКИ-БЕРЕГИНІ», у концертній програмі брали участь творчі колективи Святошинського району.

Довідково.

Загалом участь у святкуванні Міжнародного дня вишиванки, організованому святошинською адміністрацією, узяло близько 2 тис. осіб, серед яких – 500 працівників районної державної адміністрації, у т. ч. ЦНАПу, мешканці району, що зібралися на площі перед адмінприміщенням РДА на флешмоб, понад 200 працівників житлово-експлуатаційних дільниці, близько 1000 освітян (керівники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів та представники закладів культури), а також близько 150 працівників Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень та КП «Шляхово-експлуатаційне управління» та 50 співробітників Центру соціальних служб Святошинського району.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.