КМДА Київська міська державна адміністрація


22 травня 2018

Учні КДШМ № 8 взяли участь у волонтерському проекті «День Вуличної музики» (фото)

Учні КДШМ № 8 взяли участь у волонтерському проекті «День Вуличної музики» (фото)

19 травня, до V ювілейного Дня Вуличної музики, приєдналися вихованці Київської дитячої школи мистецтв № 8 відділу культури та охорони культурної спадщини – учасники естрадно-симфонічного оркестру під керуванням Наталії Коптєнкової, концертмейстер Тетяна Ващенко. У цей день понад 50 міст по всій Україні співали та музикували одночасно.

Юні музиканти КДШМ № 8 годину натхненно виконували улюблені твори – обробки українських народних пісень, твори композиторів-класиків, сучасних авторів. Люди, які просто йшли по своїх справах в цей суботній ранок, зупинялись, слухали, висловлювали слова вдячності юним виконавцям.

До відома: щороку у третю суботу травня проходить наймасштабніший волонтерський проект у світі – День Вуличної Музики, започаткований як музичний флешмоб у 2007 році литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом у Вільнюсі (Литва). Сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом на вулицях свого міста, щоб заграти і заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що! За 11 років до литовського свята музики долучились Латвія та Ірландія, Великобританія та Грузія, Нідерланди і Бельгія, а ще Норвегія, Вірменія, Україна, Португалія і Росія. Це свято з Литви до України привезла Громадська Організація Логістичний Штаб. 16 травня 2014 року День Вуличної Музики вперше відбувся в Україні, одночасно пройшов у десяти містах: Київ, Івано-Франківськ, Львів, Хмельницький, Переяслав-Хмельницький, Дніпропетровськ, Харків, Чернівці, Тернопіль та маленьке містечко Деражня (Хмельницька область). У 2015 році до другого Дня Вуличної Музики долучились Кривий Ріг, Біла Церква, Луцьк, Запоріжжя, Ужгород, Дніпропетровськ, Чернівці, Немирів, Новоград-Волинський та Одеса. Загалом у 2015 році у святі взяло участь 17 міст. У 2016 році музичних міст стало вже 20. Цьогоріч до наймасштабнішого всеукраїнського музичного флешмобу приєднались ціла плеяда нових міст, серед яких Славутич, Миколаїв, Херсон, Рівне, Маріуполь, Дрогобич та Авдіївка.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.