Головна  →  Новини  →  22 червня 2018

Традиційні вшанувальні заходи до дня скорботи відбулися на першій лінії оборони Києва (фото)

Традиційні вшанувальні заходи до дня скорботи відбулися на першій лінії оборони Києва (фото)

Традиційно 22 червня, у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні, біля пам’ятного знака на першій лінії оборони Києва (19 км Житомирського шосе) збираються представники святошинської громади та районної влади для вшанування пам’яті загиблих героїв Другої світової війни та безпосередньо учасників оборони рідного Києва.

На мітингу-реквіємі присутні заступник керівника апарату Святошинської РДА Микола Пашинський, ветерани війни та члени їх родин, представники громадських організацій ветеранів війни та АТО, педагоги та вихованці ЦСПК «Щасливе дитинство», представники педагогічного колективу та учнівської молоді ЗЗСО № 281. Присутні зібралися на цьому знаковому місці задля вшанування подвигу українського народу у війні 1941 – 1945 років, збереження історичної пам’яті і популяризації історичної правди про події того періоду.

Зі слів ведучого та промовців звучали не лише історична довідка про події, що передували та стали передумовою Другої світової війни, про героїчні оборону та визволення столиці нашої Батьківщини – міста Києва, про натхненну відбудову одного з найкращих міст України, але й спогади очевидців і учасників тих далеких подій, тематичні уривки літературних творів.

По завершенню урочистої частини заходу присутні поклали квіти до пам’ятного знака і вшанували подвиг загиблих хвилиною мовчання.

Після цього пошуковці гуртка «Спадщина рідного краю» школи № 281 продемонстрували результати своєї кропіткої роботи з дослідження та популяризації подвигу земляків у Другій світовій війні, а також збереження пам’яті про нього для нащадків.

Перейти до спискуВерсiя для друку