Головна  →  Новини  →  1 вересня 2018

Об’єднана спортивна громада Південної Борщагівки отримала новий стадіон (фото)

Об’єднана спортивна громада Південної Борщагівки отримала новий стадіон (фото)

Сьогодні, у День знань, на спортивному шкільному стадіоні ЗЗСО № 254 (просп. Корольова, 12-М) подвійне свято: вітають учнів мікрорайону з новим навчальним роком і відкривають новий шкільний стадіон. Це свято об’єднало шкільні громади ЗЗСО № 254 та № 223. На урочистостях присутні: голова Святошинської РДА Володимир Каретко, заступник голови Наталія Гусєва, начальник районного управління освіти, молоді та спорту Юрій Дубовецький, депутати Київради, голова громадської ради при Святошинській РДА Микола Чернецький та інші.

У вітальному слові очільник району Володимир Каретко зазначив: «По-перше, хочу привітати усю педагогічну та учнівську спільноту з початком нового навчального року. Цей навчальний рік буде новим не тільки номінально, він стане інноваційним за змістом. В Україні розпочато освітню реформу «Нова Українська школа». Завдяки збільшенню фінансування, у тому числі за рахунок державної субвенції, нам вдалося значно наростити темпи розбудови об’єктів освітньої галузі. За інформацією, оприлюдненою на розширеному засіданні колегії КМДА, Святошинський район посів високе ІІ-е місце в рейтингу освоєння коштів на розбудову освітянської інфраструктури. І ми цим пишаємося. Також сьогодні звучить перший дзвоник «Олімпійського уроку – 2018. Екзамен в Буенос-Айресі», ініційованого Національним Олімпійським комітетом України. Є дуже показовим, що саме в цей день ми відкриваємо у Святошинському районі черговий спортивний об’єкт – стадіон ЗЗСО № 254. Цей новий, сучасний спортивний майданчик буде використовуватися спільно вихованцями ЗЗСО № 254, ЗЗСО № 223 та двох ДЮСШ № 17 і № 26. І це повинно об’єднати всю спортивну громаду Південної Борщагівки. Пріоритетним напрямом діяльності райдержадміністрації залишається будівництво сучасної спортивної інфраструктури. За останні два роки в районі збудовано 15 футбольних полів, до кінця поточного року очікується ще 7 майданчиків. І це, перш за все, передумова здорової нації, здорового та щасливого майбутнього наших нащадків. Наші діти повинні навчатись у комфортних та безпечних умовах. Це – наша головна інвестиція в майбутнє».

Під час привітання святошинської громади з цим знаменним днем голова Святошинської РДА вручив юним спортсменам ДЮСШ № 17 і № 26 квитки на матч між футбольними командами «Динамо» (Київ) - «Карпати» (Львів).

У продовження свята на присутніх чекала цікава програма: виступ знаного ансамблю «Вітамінчики», що порадував своїм театралізовано-танцювальним виступом, казкове дійство розгорнули на газоні стадіону чарівники Фіксики, які залучили до своєї цікавої історії маленького мрійника - школярика-першачка, учні школи виконали спеціально підготовлений до цього дня вокальний номер та взяли участь у яскравому флешмобі, лунали вірші та співи. Під час свята відбувся перший дружній футбольний матч між спортсменами ДЮСШ № 17 і № 26. На завершення у небо здійнявся великий символічний м’яч та злетіла хмара жовто-блакитних кульок. Хай щастить вам, школярі, нехай ваші мрії та прагнення сягають таких же вершин, як ці кольорові надувні кулі!

Перейти до спискуВерсiя для друку