Головна  →  Новини  →  28 вересня 2018

Святошин відкрив другу сенсорну кімнату в рамках розвитку інклюзивної освіти

Святошин відкрив другу сенсорну кімнату в рамках розвитку інклюзивної освіти

У середній школі № 281 (б-р  Кольцова, 7б ) відкрилася сенсорна кімната для дітей з особливими потребами. Саме в цьому навчальному закладі зараз вчиться найбільша кількість дітей з особливими потребами.

Приміщення обладнане для релаксації, зняття стресу і розслаблення. Можливості сенсорної кімнати дозволяють повноцінно відновлювати втрачені навички емоційно-вольової та комунікативної сфери учням з особливими потребами.

За словами голови Святошинського району Володимира Каретка, саме цей навчальний заклад першим відкрив двері для особливих дітей. За останні два роки у два рази збільшилась кількість дітей, що навчаються за інклюзивною формою навчання, тепер їх 152.

Також у поточному році в школах, де навчаються діти з інвалідністю, організована архітектурна доступність. У семи школах (№№ 72, 196, 205, 222, 281, 288, 297) збудовані пандуси та проведені роботи в місцях загального користування.

 Нагадаємо, це вже друга «особлива кімната» у Святошинському районі. Перша була облаштована в дитячому садку № 179. Раніше там протягом 18 років розташовувався центр зайнятості, але після реконструкції цього року дошкільний навчальний заклад знову запрацював.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку