Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2018

Сьогодні у Святошині після капремонту гостинно відкрилися двері відділення соціально-медичної реабілітації дітей (фото)

Сьогодні у Святошині після капремонту гостинно відкрилися двері відділення соціально-медичної реабілітації дітей (фото)

Майже 15 років існує у Святошинському районі відділення соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

На сьогодні у відділенні перебуває 80 дітей з інвалідністю: 50 з них відвідують групи денного догляду, решта - реабілітаційні заняття з фахівцями протягом дня за індивідуальним графіком. У закладі функціонує унікальна група «Мрійники» для молоді віком від 18 до 35 років.

У відділенні створено необхідні умови для організації та проведення реабілітаційних заходів. Функціонує кабінет для проведення фізіотерапевтичних процедур та гідромасажу, зал лікувальної фізкультури, кабінет праці, сенсорна кімната, логопедичний та психологічний кабінети.

Відділення забезпечено сучасними меблями, ігровим та спортивним, інвентарем. спеціальним фізіотерапевтичним обладнанням, а саме: апаратами для пресотерапії, вакуумної та ударнохвильової терапії, терапевтичними кушетками, інгаляторами, багатофункціональним дитячим обладнанням «Альма», параподіумами, які допомагають розвивати рефлекторний механізм, що забезпечує функцію збереження рівноваги – у приміщенні встановлено шведську стінку та гірку, заняття на якій формують координацію рухів та розвивають глибоке дихання у дітей

З 2003 року приміщення закладу не знали капітального ремонту, і ось у цьому році проведено комплекс ремонтних робіт, у тому числі з енергозбереження (проведено заміну всіх вікон, утеплення фасаду тощо), встановлено індивідуальні пристрої підігріву води в групах денного перебування. Оновлено засоби архітектурної доступності будівлі.

Фінансування капітального ремонту закладу відбувалось відповідно до Програми соціально-економічного розвитку м. Києва на 2018 рік за кошти, передбачені для Святошинського району. Кошторисна вартість відповідних робіт складає 5 млн грн.

На відкритті реабілітаційного відділення були присутні директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов, голова Святошинської РДА Володимир Каретко, депутат Київради Вікторія Муха та інші офіційні гості.

У своєму вітальному слові Володимир Каретко зазначив, що створення для дітей з особливими потребами гідних, комфортних умов реабілітації – справа честі районної влади. «Ми завжди опікувалися такими дітками, робили все, щоб покращити умови їх життя, забезпечити їх повноцінну реабілітацію. І надалі будемо робити все, що від нас залежить», - наголосив очільник району. Від імені народного депутата України Олександра Третьякова привітала з відкриттям відремонтованого, оновленого відділення його персонал, вихованців і їх батьків Вікторія Муха. Вона також запевнила присутніх, що заклад і надалі не залишиться без підтримки державної влади.

 Представники батьківської громади щиро подякували міській і районній владі за підтримку й піклування про своїх діток, визнали, що без допомоги державних та громадських установ їм було б набагато важче соціалізувати своїх дітей, адже вони потребують особливої уваги. Вихованці відділення за підтримки вихователів з такої радісної нагоди підготували для гостей святкову програму. Навзаєм Вікторія Муха та голова Святошинської районної організації Товариства Червоного Хреста України м. Києва Соня Карецька презентували вихованцям відділення подарунки, а голова Святошинської РДА Володимир Каретко підготував для вихованців відділення сюрприз – чудовий солодкий стіл.

Після завершення урочистої частини заходу керівництво відділення гостинно запросило шановних гостей на екскурсію оновленими приміщеннями закладу.

Перейти до спискуВерсiя для друку