Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошинському районі вшанували захисників України (фото)

Опубліковано 12 жовтня 2018 року о 14:13
фото

Минулого року за ініціативи Спілки ветеранів антитерористичної операції Святошинського району м. Києва у сквері на вулиці Чорнобильській, 12 було встановлено гранітну плиту на знак пам’яті святошинцям, що загинули в зоні АТО на Сході України. Символічно, що в той час, коли Україна вимушена боронити на Сході свою землю, яка знівечена вирвами від розривів снарядів ворожої військової техніки та полита кров’ю наших патріотів, вшанування захисників України відбулося саме на цьому місці.

Напередодні Дня захисника України у Святошинському районі відбулися урочистості та церемонія покладання квітів, на яких були присутні голова Святошинської РДА Володимир Каретко, перший заступник голови Сергій Пилипчук, помічник народного депутата України Олександра Третьякова Ніна Роговець, представники військового комісаріату Святошинського району, представники ветеранських організацій району, духовенство району на чолі з протоієреєм Віталієм Клосом, проректором з наукової роботи Київської православної богословської академії, настоятелем парафії Святого Миколая Української православної церкви Київського патріархату, представники духовенства міста Марсель (Франція): намісник монастиря Св. Архистратига Божого Михаїла архімандрит Амфілохій та ієромонах Максим, педагоги та учнівська молодь.

Учні ЗЗСО № 304 підготували проникливу літературну частину урочистостей. Згадали трагічний список загиблих у зоні АТО святошинців, який на сьогодні складається з 44 осіб. Присутні хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять. Молодь глибоко відчуває особливість цих святкувань сьогодні, у час російської агресії, і тому урочистості пройшли в напрочуд патріотичній атмосфері. Перед присутніми виступив голова Святошинської РДА Володимир Каретко. Він відзначив особливу мужність і звитягу українського воїнства в усі часи: українським козацтвом захоплювався не тільки простий народ, а й можновладці, у роки Другої світової війни представники української нації виявили неабияку мужність, про що свідчать численні державні нагороди й вдячна людська пам'ять, у наш час «українські кіборги» не поступилися жодним метром рідної землі, відстоюючи донецький аеропорт, і таких прикладів є чимало. «Ви по праву заслужили найвищі почесті й нагороди, а також шану й захоплення. Ви підняли не тільки авторитет українського війська, довели його боєздатність, ви доклалися до покращення іміджу України у світі», - сказав Володимир Каретко, звертаючись до захисників України. Він щиро подякував усім захисникам України за їх мужність та самовідданість, за честь і патріотизм. Перед присутніми виступив також голова Спілки ветеранів антитерористичної операції Святошинського району м. Києва Євген Кривобок.

На завершення урочистостей протоієрей Віталій Клос у співслужінні з священнослужителями Української православної церкви Київського патріархату та представниками духовенства Франції відслужив за загиблими героями молебен.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux