Головна  →  Новини  →  17 жовтня 2018

Керівництво Святошинського району ініціює припинення безконтрольного прийому металобрухту

Керівництво Святошинського району ініціює припинення безконтрольного прийому металобрухту

Голова Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації Володимир Каретко звернувся до заступника Київського міського голови Петра Пантелеєва з пропозицією підготувати проект рішення Київської міської ради «Про заборону діяльності пунктів прийому металобрухту» та винести його на розгляд чергової сесії ради.

Як зазначив Володимир Каретко, вартість відновлювальних робіт ліфтового обладнання після розкрадання за минулий рік перебільшила півмільйона гривень, а за поточний рік вже складає понад 940 тис. грн і має тенденцію до зростання, що призводить до розбалансування фінансування керуючої компанії, але перш за все – це факт пошкодження комунального майна.

Велика кількість нелегальних пунктів приймання промислового металобрухту та їх безконтрольна діяльність сприяє поширенню крадіжок люків оглядових колекторів, телекомунікаційного та ліфтового обладнання. Фактично такі пункти дають злодіям можливість чи не цілодобово безперешкодно реалізовувати викрадене майно за готівку. На що, до речі, місцеві жителі вказують у своїх зверненнях до «Контактного центру міста Києва» і Святошинської РДА.

Крім того, схожа ситуація спостерігається із викраданням майна телекомунікаційних об’єктів ПАТ «Укртелеком», оглядових люків енергопостачальних компаній – КП «Київтеплоенерго» та ПрАТ «АК «Київводоканал».

Як констатував Володимир Каретко, активність злодіїв провокує і незначна кримінальна відповідальність, адже ст. 360 Кримінального кодексу Укураїни, яка передбачає покарання саме за умисне пошкодження ліній зв‘язку, практично не застосовується до порушників через недосконалу диспозицію норми.

«Лише пряма заборона приймати кольоровий металобрухт не дозволить крадіям досягати корисливої мети», - підкреслив очільник Святошинського району.

Нагадаємо, будинки у Святошинському районі, що знаходяться на балансі КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району м. Києва», обладнані 1638 ліфтами.

Перейти до спискуВерсiя для друку