Головна  →  Новини  →  7 листопада 2018

Старт районного проекту "Стоп булінг"

Днями в спеціалізованій школі № 200 ім. В. Стуса Святошинського району відбувся семінар-тренінг «Булінг у дитячому середовищі: шляхи ефективної профілактики та протидії». Його учасниками стали 19 класних керівників. Під час роботи семінару розглядалися форми і методи роботи з профілактики та подолання булінгу в дитячому середовищі.

Програмою семінару було передбачено розгляд питань з використання інтерактивних методів навчання. Методисти Центру позашкільної роботи Ковганич Г.Г. та Безрук К.О. вдало застосовували на семінарі інтерактивні методики, виступаючи в ролі організаторів процесу навчання, бо суть інтерактивних методів у тому, що навчання відбувається шляхом взаємодії всіх тих, хто навчається і тих, хто навчає.

Класні керівники були об'єднанні в групи, в яких аналізувалися види, причини, наслідки, рольова структура булінгу.

Предметом жвавого обговорення стали проблеми участі учасників освітнього процесу в профілактиці та протидії булінгу.

На семінарі класним керівникам були надані рекомендації щодо участі в районному проекті «Стоп булінг». Ведучі семінару-тренінгу запросили вчителів до співпраці в проекті.

А на черзі новий семінар-тренінг «Шкільний булінг: причини, наслідки, протидія» для заступників директорів шкіл з виховної роботи (12 листопада 2018 р., 11:00, Центр позашкільної роботи), темою якого стане обговорення реалізації проекту в закладах загальної середньої і позашкільної освіти.

Долучайтесь до районного проекту «Стоп булінг».

Джерело: управління освіти, молоді та спорту.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку