Головна  →  Новини  →  9 листопада 2018

У Святошинському районі за три роки в розвиток культурної галузі вкладено 24 млн грн (фото)

У Святошинському районі за три роки в розвиток культурної галузі вкладено 24 млн грн (фото)

За останні три роки у Святошинському району відкрито культурний центр, завершується створення інноваційно-комунікаційного простору Biblioteka HUB, а кількість учнів, які отримують мистецьку освіту, зросла на чверть. Капіталовкладення у культурну галузь за Програмою соціально-економічного розвитку міста Києва у Святошинському районі у 2016 - 2018 роках склали рекордні 24,1 млн грн.

Найголовнішими проблемами столиці у галузі культури є невідповідність культурної пропозиції потребам населення та необхідність розширення та модернізації культурної інфраструктури. Саме така ситуація станом на 2016 рік складалася й у Святошинському районі: він не мав власного культурного центру, а вступний конкурс у дитячих мистецьких закладах освіти складав від 6 до 10 осіб на місце. Подолання цих проблем стало одним із пріоритетів роботи Святошинської райдержадміністрації.

«Ми знайшли спосіб, як розумно і ефективно перерозподілити вже наявні ресурси. За рахунок капітальних ремонтів, модернізацій, реконструкцій надали нове життя культурним закладам , створили нові художню та музичні школи, а також відновили роботу Центру культури «Святошин» на 480 місць», - заявив голова Святошинської РДА Володимир Каретко.

Починаючи з 2016 року, у Святошинському районі була розпочата масштабна модернізація культурної галузі. Першим кроком стало поліпшення матеріально-технічної бази закладів культури. На суму у майже 1 млн грн були закуплені сучасні музичні інструменти, звукотехнічне та акустичне обладнання, засоби відеоспостереження та комп’ютерна техніка для музичних шкіл.

У 2017 році, вперше за 13 років, було проведено капітальний ремонт ЦК «Святошин» (проспект Перемоги, 112). Капіталовкладення в цей проект склали 8,5 млн грн. Центр, розрахований на 480 місць, став головною сценою району.

Тоді ж розпочато пілотний проект ревіталізації Центральної районної бібліотеки «Свічадо» (вул. Ромена Роллана, 13в) зі створення комунікаційно-просвітницького простору Biblioteka HUB. Фінансування першого етапу відповідно до Програми соціально-економічного розвитку міста Києва склало 1,2 млн грн.

Крім того, було прийнято рішення щодо вирішення проблеми нестачі місць у дитячих мистецьких навчальних закладах. За рахунок проведення капітальних ремонтів приміщень житлово-експлуатаційних контор, що були звільнені в наслідок об’єднання та укрупнення існуючих дільниць, художня школа № 5 (вул. Василя Стуса, 25) та музична школа № 22 (вул. Зодчих, 30а) отримали окремі приміщення, що дало можливість збільшити кількість місць для учнів на 25%, до 1915 місць. Загалом, у 2017 році фінансування розвитку культурної сфери склало майже 18 млн грн.

Наразі триває друга черга реалізації проекту ревіталізаії бібліотечного простору. Відкриття Biblioteka HUB заплановано найближчим часом, вартість робіт другої черги складає 4,9 млн грн, також тривають роботи із завершення капремонту ЦК «Святошин» на суму 300 тис. грн.

Довідково:

На сьогодні у Святошинському районі діють Центр культури «Святошин», 10 бібліотек, школа мистецтв, 3 музичні та одна художня школи, функціонує 21 творчий колектив.

Перейти до спискуВерсiя для друку