Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Новосілля Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Святошинського району м. Києва (фото)

Опубліковано 23 листопада 2018 року о 13:48
фото

Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді Святошинського району м. Києва – це комплексний позашкільний навчальний заклад, який засобами туризму, краєзнавства, спорту і екскурсій, культурно-популяризаційної роботи надає дітям та юнацтву позашкільну освіту, спрямовану на національно-патріотичне виховання, здобуття знань, умінь і навичок за інтересами, забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та змістовному дозвіллі. Туризм та краєзнавство дають виняткову можливість дітям побачити красу рідної землі, ознайомитися з історією, культурою, традиціями свого народу, загартуватись як фізично, так і морально. Молодіжний туристичний клуб засновано у 2004 році, з 2018 року відкрилась нова сторінка його історії - Центр туризму та краєзнавства.

У центрі навчається 1016 вихованців, працює 34 педагоги у 59 гуртках.
ЦТКУМ (МТК) з 2010 року є членом Асоціації позашкільних закладів України. З 2016 року – член Міжнародної асоціації позашкільної освіти.
На сьогоднішній день у Святошинському районі ЦТКУМ - єдиний заклад, який забезпечує потреби споживачів в галузі туризму та краєзнавства. Це дає змогу задовольнити потребу в знаннях, уміннях, навичках, життєвій компетентності туристської діяльності вихованців та батьків. Задоволення цих потреб формує появу нових. Тому центр постійно шукає нові, цікаві форми роботи з учнівською молоддю, урізноманітнює районні масові заходи, підвищує професійний рівень здобувачів освіти, розширює зміст навчання шляхом уведення нових навчальних програм, курсів, мережі гуртків та напрямів діяльності, організовує та проводить різноманітні туристично-спортивні заходи для учнів Святошинського району, а саме: туристично-краєзнавчі зльоти для учнівської молоді та вчителів ЗЗСО Святошинського району, квест-гру «Як тебе не любити, Києве мій», краєзнавчу вікторину «Святошин – рідний край», туристично-краєзнавчу гру «Проводи зими», змагання зі спортивного туризму та спортивного орієнтування тощо. 
Вихованці центру є переможцями міжнародних, всеукраїнських, міських змагань, конкурсів, фестивалів:
Весь педагогічний склад Молодіжного туристичного клубу Святошинського району міста Києва впевнено дивиться у майбутнє, самовіддано працює з дітьми та будує плани на новий навчальний рік. Так, згідно з розпорядженням КМДА від 23 березня 2017 року № 31/2253 «Про створення навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва» Молодіжний туристичний клуб перетворено в комунальний заклад позашкільної освіти «Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді Святошинського району м. Києва», зі зміною юридичної адреси: вул. Бударіна, 3.
З цього приводу в центрі сьогодні зібралися друзі, у тому числі голова Святошинської РДА Володимир Каретко, заступник голови Наталія Гусєва та інші представники районної влади, аби разом відсвяткувати новосілля
Володимир Каретко ознайомився з приміщеннями центру, поспілкувався з його вихованцями. «Сподіваюся, що в новому приміщенні вам буде дуже комфортно займатися улюбленою справою і кожна дитина знайде тут зайняття по душі. Заклад позашкільної освіти повинен бути другою домівкою для дитини, і в цьому центрі для цього є всі умови», - сказав Володимир Каретко. Очільник району, як заведено, підготував на новосілля центрові подарунок. Володимир Каретко вручив директорові центру Олені Рахубі нову сучасну оргтехніку.
Начальник управління освіти, молоді та спорту Юрій Дубовецький привітав присутніх представників позашкільної освіти з професійним святом та вручив подяки департаменту освіти і науки КМДА.
Вихованці клубу демонстрували гостям свою майстерність. Перед присутніми виступили зразковий ансамбль народного танцю «Любавушка» (художній керівник заслужений працівник культури України Кочеткова Віта Григорівна), показовий виступ продемонстрували учасники гуртка «Бойовий гопак» (керівник гуртка Кагляк Олексій Дмитрович).
Після огляду приміщень центру гостям було запропоновано оформити символічне Дерево бажань як план дій на майбутнє.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux