КМДА Київська міська державна адміністрація


29 листопада 2018

Каретко: «Тестування системи автоматичної пожежної сигналізації відбулось у заданих параметрах» (фото)

Каретко: «Тестування системи автоматичної пожежної сигналізації відбулось у заданих параметрах» (фото)

29 листопада у спеціалізованій школі № 40 Святошинського району Києва (вул. Львівська, 6/3) пройшло тестування роботи системи автоматичної пожежної сигналізації у режимі реального часу.

«Система оповіщення спрацювала по всьому закладу, сигнал спрацював без відмов. Ми вперше залучаємо значні бюджетні кошти на оновлення засобів протипожежної безпеки в закладах освіти: встановлюємо системи сигналізації, оповіщення, закуповуємо сучасне протипожежне обладнання, проводимо ремонти електромереж, заміну систем ізоляції тощо», - відзначив Володимир Каретко.

При цьому, він додав, що в закладі встановлено понад 200 нових сучасних пожежних датчиків та понад 150 систем оповіщення. На сьогодні всі приміщення оснащено засобами пожежної сигналізації та сканування, обробляє інформацію сучасний пульт керування, який з’єднано з центральною диспетчерською оперативно-рятувальної служби.

Під час тестування автоматичної системи пожежогасіння спрацювання пройшло в заданих технічних параметрах, евакуація в навчальному закладі пройшла за 3,5 хвилини, при нормативі – 5 хв.

Протягом 2018 року на організацію протипожежної безпеки в освітніх закладах Святошинського району з бюджету міста Києва виділено 43,3 млн грн., з яких на встановлення, монтаж та обслуговування АПС передбачено – 36,9 млн грн. До завершення поточного року системи АПС будуть встановлені на 40 об’єктах у 13 загальноосвітніх, 23 дошкільних і 4 позашкільних навчальних закладах району.

Нагадаємо, що нехтування заходами пожежної безпеки вже призводило до трагічних наслідків. 16 вересня 2017 року внаслідок недбалого обслуговування протипожежної системи у таборі «Вікторія» в Одесі загинуло троє дітей. Враховуючи причини тієї трагедії, під час проведення протипожежних заходів у Святошинському районі особливу увагу приділено безперервному обслуговуванню змонтованих систем АПС та перевіркам їх функціонального стану.

Трирічна програма організації протипожежної безпеки у Святошинському районі розрахована на 2018 - 2020 роки і охопить 112 об’єктів закладів освіти. Внаслідок проведених робіт усі освітні заклади отримують сучасні та надійні системи сигналізації та сповіщення, що не пізніше ніж за 20 секунд з моменту виявлення ознак пожежі надсилають сигнал тривоги до оперативно-рятувальної служби.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.