КМДА Київська міська державна адміністрація


30 листопада 2018

Святошинський район створює Шкільну лігу бадмінтону (фото)

Святошинський район створює Шкільну лігу бадмінтону (фото)

У школах Святошинського району до освітньої програми з фізичної культури буде включено варіативний модуль «бадмінтон», а в перспективі буде створено районну Шкільну лігу бадмінтону. Це стало можливим внаслідок домовленості між Святошинською РДА та Федерацію бадмінтону України. Відповідний меморандум про співпрацю 30 листопада підписали голова Святошинської РДА Володимир Каретко та віце-президент ФБУ Василь Продан.

«На сьогоднішній день ми маємо велику зацікавленість з боку керівників та викладачів навчальних закладів щодо введення викладання бадмінтону на уроках фізичної культури. Уже в 40 % шкіл району було проведено майстер-класи з бадмінтону і замовлення від вчителів продовжують надходити», - заявив під час зустрічі очільник Святошинського району. 

Зі свого боку, віце-президент Федерації бадмінтону України Василь Продан високо оцінив зацікавленість шкіл Святошинського району у впровадженні нового олімпійського виду спорту.

Також під час зустрічі генеральний секретар федерації Артем Стасюк зазначив, що федерація готова розпочати співпрацю з дитячо-юнацькими спортивними школами, які розташовані у Святошинському районі, для підготовки професійних спортсменів.

Сторони домовились про те, що протягом року варіативний модуль «бадмінтон» для учнів 5 - 9 класів, розрахований на п’ять років, буде включено до освітньої програми у 18 із 46 закладів загальної середньої освіти району.

Матеріально-технічне та методологічне забезпечення освітнього процесу, проведення консультацій, тренінгів, відкритих уроків для викладачів фізичної культури та учнів візьме на себе Федерація бадмінтону України.

Нагадаємо, що протягом листопада представники ФБУ вже провели майстер-класи для викладачів фізичного виховання ЗЗСО Святошинського району та відкриті уроки у 18 школах.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.