Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

З нагоди Міжнародного дня інвалідів вихованці спеціальної школи-інтернату № 16 відвідали Національну бібліотеку ім. Ярослава Мудрого

Опубліковано 06 грудня 2018 року о 10:40
фото

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю на люб’язне запрошення колективу Національної бібліотеки ім. Ярослава Мудрого (вул. Грушевського, 1) учні спеціальної школи-інтернату № 16 Святошинського району для дітей з інтелектуальними порушеннями, більшість з яких має статус інваліда дитинства, відвідали заклад, де продемонстрували свій творчий потенціал і здобутки.

Працівники бібліотеки тепло і щиро зустріли гостей, надали найошатніше приміщення читального залу № 1 для експозиції творчих робіт, виконаних у різних техніках, що триватиме до 17 грудня. Вироби вражають високохудожнім рівнем і довершеністю, а від того, що виконані дитячими руками, стають оберегами.

Діти співали, декламували вірші, показували сценки.

Привітали учнів спеціальної школи-інтернату № 16 і дорослі.

До дітей звернулися заступник генерального директора Національної бібліотеки ім. Ярослава Мудрого Кириченко Галина Семенівна, завідувач відділу обслуговування користувачів Цукренко Н.М., головний бібліотекар ВОК Скирда Т.А. Колектив бібліотеки на власні кошти придбав солодощі, щоб пригостити маленьких гостей.

Музичний ансамбль «Горлиця» УТОС з побажанням радості від життя виконав українські пісні. Велике враження справив на присутніх скрипаль-віртуоз Олександр Мельниченко виконанням соло сонати Й.С.Баха.

Підтримати дитячий та педагогічний колектив спеціальної школи-інтернату № 16 прийшли друзі закладу, батьки, серед них: науковий співробітник Інституту спеціальної педагогіки і психології ім. М. Ярмаченка НАПН України к.п.н. Трикоз Сніжана Валеріївна, яка відзначила важливість підтримки спеціальної освіти у суспільстві і високий фаховий рівень педагогів закладу. Також були присутні колеги зі спеціального ДНЗ № 127 Святошинського району, серед яких шанована Хоменко Ірина Борисівна.

Педколектив спеціальної школи-інтернату № 16 вважає одним із основних своїх завдань - створення комфортних емоційних умов для вихованців.

У спеціальному закладі дітей з особливими освітніми потребами навчають висококваліфіковані, досвідчені корекційні педагоги, які в освітньо-відновлювальній роботі успішно застосовують методи арт-терапії, принцип переключення основної навчальної діяльності на ігрову, яка ще домінує у молодшого школяра з особливими потребами, індивідуальний підхід.

З вірою в можливості дітей, в атмосфері миру, доброзичливості і високої культури серця освітяни допомагають зробити складне – звичним, звичне – легким, легке – радісним.

Краса врятує світ, як влучно підмітив класик. Старовинне, 1911 року, естетичне приміщення, шляхетні люди, музика, творчі здобутки – це ті складові успіху, які виховують, дарують дітям віру у доброзичливість всесвіту, впевненість у тому, що вони цікаві та необхідні суспільству, за умови чуйних, висококультурних та кваліфікованих людей поруч.

 

І сьогодні об`єднаними зусиллями колективів бібліотеки, спеціальної школи, науковців, батьків та музикантів діти отримали відчуття свята та захищеності.

Не менш важливою доброчинна акція є і для здорових дорослих людей, бо вона виховує толерантність, увагу до оточуючих, милосердя, не дає зчерствіти нашим душам.

Джерело: спеціальна школа-інтернат № 16.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux