Головна  →  Новини  →  13 грудня 2018

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей пройшло літературно-музичне дійство «Андріївські вечорниці» (фото)

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей пройшло літературно-музичне дійство «Андріївські вечорниці» (фото)

 Щиро просимо до нашої хати,

Вечорниці розпочинати.

Гостей дорогих ми вітаємо щиро,

Стрічаємо хлібом, любов'ю і миром!

 

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва 13 грудня 2018 року пройшло літературно-музичне дійство: «Андріївські вечорниці».

Яке ж Свято Андрія та без вечорниць? Тому сьогодні у відділенні в справжній українській світлиці панували гомін та сміх. Дівчата співали пісні, танцювали, хлопці - шкодили та жартували. Присутні із захопленням виконували обрядові пісні: «Ой, дівчино шумить гай», «Якби мені сивий кінь», «Зелене жито, зелене».  

Ведучими на вечорницях були дві господині – Параска та її кума Палажка,  які пропонували всім присутнім погратися в веселі ігри, не обійшлося й без гадань. Хлопці та дівчата обирали собі пару.

 Під час сценки: «Пан Калитинський і Пан Коцюбинський»  хлопці  кусали калиту.

Метою нашого дійства було ознайомити дітей з   традиціями українського народу, виховувати повагу і любов до народної пісні, народної творчості; вчити розуміти значущість того, що створено народом; розвивати інтерес до рідної землі,творчі здібності, артистичність.

Усі присутні отримали заряд бадьорості, несподівані яскраві враження та покращили свій емоційний стан.

Джерело: відділення соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку