Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Ще один святошинський орган самоорганізації населення провів звітну конференцію (фото)

Опубліковано 15 грудня 2018 року о 18:04
фото

15 грудня 2018 року пройшла щорічна звітна конференція органу самоорганізації населення: ОСН «Будинковий комітет «Вулиця Зодчих, 60/1».

Конференція проходила у внутрішньо-будинковому приміщенні. На ній були присутні делегати з числа мешканців будинку, його жителі та представник районної влади – начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, голова Координаційної ради ОСН Ірина Романенко. Керівник ОСН Василь Васильович Рудницький прозвітував про проведену протягом року роботу.

У звітному році комітет мав великі досягнення, серед них участь у міському конкурсі проектів та програм місцевого самоврядування. Проект «Безпечне подвір’я шляхом проведення заходів з благоустрою, утримання в належному стані відповідної території» був поданий на конкурс і виграв його.

На сьогодні:

 здійснено санітарну обрізку й кронування дерев на прибудинковій території, прибрано сухостій. І це не тільки естетичне питання, це питання безпеки людей та майна;

 завдяки зверненню до депутата Київської міської ради Меліхової Тетяни Іванівни замінено застаріли та зламані скриньки в шести парадних;

 завдяки мешканцям пофарбовані огорожі, козирки над вхідними дверима;

проведено комплекс робіт, пов’язаних з облаштуванням технічних приміщень (здійснено оббивку дверей, монтаж приміщення для сміття),

 покладено плитку в парадних;

проведено заходи з підвищення енергоефективності будинку, а саме  комплекс робіт, пов’язаних з промазкою міжпанельних швів у ліфтовому приміщенні та на козирках  балконів житлового будинку;

було порушено ряд питань з різних напрямів роботи перед державними установами та органами виконавчої влади та надано пропозиції щодо включення відповідного фінансування до бюджету.

Здійснюється регулярний обхід території  з метою дотримання правил благоустрою.

Проводилась роз’яснювальна робота з порушниками правил благоустрою, щодо прибирання обмежувачів, незаконного паркування машин. Найбільш поширеним зловживанням є винесення будівельного сміття, дверей , вікон, старих меблів, старої техніки мешканцями, що призводить до захаращення подвір’я.  Ці питання вирішувались шляхом усних зауважень. Для виявлення порушників допомагає  встановлена система відеонагляду.

Комітет підтримує зв’язки з правоохоронними органами; з соціальними службами для обговорення тем благоустрою, взаємин з сусідами, допомоги самотнім.

Ведеться регулярний прийом громадян. Громадяни звертаються за різноманітними довідками, різного призначення. Розглядаються звернення громадян з побутових питань, а саме щодо заміни ламп освітлення;  усунення неполадки ліфта; відсутнього опалення , водопостачання, протікання труб; надання інформації з камер відеонагляду; скарг на сусідів.

Комітет постійно бере участь у громадських слуханнях, конференціях за участю Департаменту суспільних комунікацій Виконавчого органу Київради (КМДА), засіданнях Святошинської РДА.

Проводились суботники в рамках підготовки будинку та прибудинкової території до весняно-літнього й осінньо-зимового сезонів.

Протягом звітного періоду було проведено 11 засідань ОСН.

У планах:

 підготувати пропозиції до міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування щодо проведення заходів з благоустрою прибудинкових територій на 2019 рік та встановити  спортивний та дитячий майданчики, створити сприятливі умови відпочинку для матерів та дітей. Його встановлення суттєво покращить благоустрій нашого подвір’я,

клопотати про ремонт сходових клітин у будинку; пофарбувати фасад будинку,

клопотати про асфальтування дороги між нашим будинком та ЗЗСО № 222,

клопотати про озеленення прибудинкової території та озеленення дитячого майданчика.

Підбиваючи підсумки роботи комітету голова Координаційної ради ОСН Ірина Романенко подякувала присутнім за плідну роботу й пообіцяла безумовну підтримку всіх починань та ініціатив членів ОСН: «Районна влада на чолі з головою Володимиром Каретком завжди прислухається до побажань святошинців і підтримує конструктивні, корисні для мешканців району ініціативи. Так було завжди і буде надалі».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux