КМДА Київська міська державна адміністрація


26 грудня 2018

Здобутки святошинського дошкілля

Здобутки святошинського дошкілля

Підводячи підсумки роботи сектору з питань дошкільної освіти у 2018 році, хотілося б відзначити плідність, творчість, активність та багатогранність Святошинського дошкілля в організації освітнього процесу, заходів з підвищення професійної майстерності та представленні власних доробок та досвідів на заходах різного рівня.

У ході участі у підготовці та проведенні Міської конференції «Нова українська школа – новий дитячий садок» творчою групою було представлено власні напрацювання з теми «Сучасний автономний заклад дошкільної освіти», досвіди роботи з «Нетрадиційного обладнання для фізкультурно-оздоровчої роботи в закладах дошкільної освіти» та «Сучасних форм роботи з батьками».

Також заклади дошкільної освіти представляли досвіди роботи з впровадження технологій та програм на міському рівні: П-3 технології «Радість розвитку»; регіональної парціальної програми розвитку старшого дошкільного віку «Я - киянин»; дослідно-експериментальної роботи регіонального рівня «Лего-технології в дошкільному навчальному закладі».

Репрезентуючи свої напрацювання педагоги закладів здобули призові місця на міському Вернісажі з музично-естетичного виховання «Музична скарбниця», міському та всеукраїнському етапах огляду-конкурсу «Кращий стан фізичного виховання в закладах дошкільної освіти».

У рамках концепції «Нової української школи» було організовано та проведено районну батьківську конференцію «Освіта для життя».

Святошинським дошкіллям впродовж 2018 року велася плідна робота з метою підвищення рівня надання якісних освітніх послуг, у ході якої було проведено різноманітні форми методичної роботи (семінари, семінари-практикуми, методичні об'єднання, творчі групи та майстерні, секційні засідання, круглі столи, майстер-класи). Серед них особливо запам’яталися актуальністю, професійною майстерністю, творчістю та креативністю: «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку», «Формування духовної культури педагога», «Використання нетрадиційних методів корекційної роботи», «Формування мовленнєвої компетенції дитини засобами народознавства», «Навчаємось грати в оркестрі», «Використання LEGO в гуртковій роботі з англійської мови», «Навчаємо дитину мови та розмови інноваційними методами», «Педагогічні читання до Дня народження Василя Сухомлинського», «Розвивальна і виховна складова освітнього процесу в групах короткотривалого перебування», «Календарно-обрядові свята та традиції», «Руками творяться дива», «Логіко-математична діяльність дітей через образотворчу діяльність», «Інтегроване шоу до Дня української мови та писемності «Я тобою дихаю Україно і збираю разом урожай».

Свій досвід та творчість колективи закладів також мали змогу представити на районному заході з нагоди святкування «Дня Києва» в парку Інтернаціональний та виставці творчості «Неординарні ялинки».

«Дітям потрібні не повчання, а приклади», як писав Жозеф Жубер, і педагоги Святошинського дошкілля є чудовими прикладами для зростання та розвитку здібних і творчих особистостей.

Джерело: управління освіти, молоді та спорту



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.