Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Результати роботи спеціалістів психологічної служби в І півріччі 2018 – 2019 навчального року (фото)

Опубліковано 29 грудня 2018 року о 10:32
фото

Ми не використовуємо технології заради технологій –

вони потрібні, щоб звільнити вчителю час

для індивідуального підходу до кожного учня.

Насправді будь-які захоплення нашого

«цифрового» покоління можна використовувати в освіті.

 

27 грудня 2018 року в РУОМС  відбулася нарада для соціальних  педагогів та практичних психологів закладів освіти Святошинського району на тему: «Результати  роботи спеціалістів психологічної служби  у першому  півріччі  2018 - 2019 навчального року», яку провела методист НМЦ управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА м. Києва Совенко Лариса Петрівна. У нараді брав участь Полюкович  Микола  Миколайович, уповноважений  інспектор відділу  зв’язків  з  громадськістю  Управління  патрульної  поліції  України  у  місті Києві.

У вступному слові Совенко Л.П. відзначила, що вчити дітей потрібно так, щоб вони вже зараз могли функціонувати в креативному, інноваційному середовищі. Важливо, щоб діти уміли працювати в команді і не боялися помилятися – бо на помилках вчаться.

Ми стимулюємо учнів розподіляти завдання та ролі в проектах, продуктивно спілкуватися, ділитися інформацією одне з одним. У такій співпраці важливий кожен учасник, у кожного є навички, яких немає у інших. Учні вчаться, створюючи певний продукт, і у цьому процесі здобувають нові знання та можуть зрозуміти, яких навичок їм ще бракує.

На засіданні соціальні педагоги  та практичні психологи обговорили  форми  та  способи  роботи,  яким  віддають  перевагу  учні  та  батьки  під  час  колективного  розгляду, та підвели підсумки роботи за 1 півріччя 2018 - 2019 навчального року, обмінялися  з колегами досвідом роботи  в  педагогічних  колективах  закладів  освіти, учнями та батьками.  

На нараді перед присутніми  виступив  Полюкович  Микола  Миколайович, уповноважений  інспектор відділу  зв’язків  з  громадськістю  Управління патрульної поліції  України у місті Києві.

Микола  Миколайович  розповів про заходи до 2020 року щодо підтримки, соціальної  адаптації  та реінтеграції  громадян  України, які переселилися  в м. Київ з тимчасово  окупованих  територій  України  та районів  проведення  операцій об’єднаних сил.

Учасники наради ознайомились зі змінами у чинному  законодавстві  України щодо протидії  булінгу  та  підтриманим у першому читанні Верховною Радою проектом  закону № 8584, що  пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею, яка встановлює відповідальність за булінг, приховування факту боулінгу та його наслідків працівниками освітніх закладів, батьками та дітьми з потенційним розміром  штрафу в розмірі до 200  неоподатковуваних  мінімумів,  тобто  до 3400 гривень. Також зазначений законопроект передбачає внесення змін до закону про освіту, де з'явиться визначення булінгу.

Булінг – моральне або фізичне насильство, агресія у будь-якій формі або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення.

Підводячи підсумки наради, Совенко Л.П. навела статистичні дані стосовно звернень до практичних психологів та соціальних педагогів з питань  булінгу  та зазначала, що з 109 тисяч звернень  найчастіше звертались діти (39%), вчителі (29%) і батьки (27%).

Подякувала за плідну та активну роботу учасникам наради, представникові Національної поліції України та відзначила, що за протидію булінгу відповідатимуть не тільки діти, батьки, вчителі, а й керівники освітніх закладів. Вони повинні будуть затвердити й оприлюднити план заходів для боротьби з цим явищем і розглядати заяви від учнів та їхніх батьків про випадки булінгу.

На завершення Лариса Петрівна привітала учасників наради з Новим, 2019, роком та Різдвом Христовим. Нехай цей рік принесе нам багато щастя, удачі, посмішок, тепла і світла. Нехай він буде сповнений яскравими фарбами, приємними враженнями і радісними подіями. Бажаю всім у Новому році миру, сімейного добробуту та достатку, бути здоровими, красивими, коханими й успішними!

Довідка.

За даними нещодавнього дослідження ЮНІСЕФ, з проблемою булінгу в Україні протягом останніх трьох місяців стикалися 67% опитаних віком від 11 до 17 років.

Майже чверть самі стали жертвами булінгу, при цьому майже половина з них нікому не розповідали про ці випадки.

За поширеністю булінгу серед 11 - 15 річних дітей Україна входить до першої десятки європейських країн.

За цими показниками Україна  залишила позаду не лише найбільш соціально благополучні Данію чи Норвегію, але й, приміром, Угорщину та Грецію. Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Джерело: управління освіти, молоді та спорту.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux