Головна  →  Новини  →  4 січня 2019

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей провели семінар для педагогів «Особливості розвитку та соціалізації дітей з раннім дитячим аутизмом»

У відділенні соціально-медичної реабілітації дітей провели семінар для педагогів «Особливості розвитку та соціалізації дітей з раннім дитячим аутизмом»

У багатьох закладах проходять зимові канікули, але для педагогів та психологів відділення соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва – це час роботи, можливість отримати нові знання, засвоїти новітні технології, обмінятися досвідом з колегами.

Так, 03 січня 2019 року до відділення завітали колеги Святошинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді: директор центру Олександра Дружинська, фахівець із соціальної роботи з військовими АТО та із сім’ями, військовий психолог Юлія Стрельчук, фахівець із соціальної роботи з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах Дмитро Жидченко, фахівець із соціальної роботи з сім’ями, в яких виховуються діти чи молодь з інвалідністю. Темою для обговорення було досить актуальне на сьогодні питання: «Особливості розвитку та соціалізації дітей з раннім дитячим аутизмом».  

Олександра Дружинська поділилася з присутніми з досить цікавою та змістовною інформацією на тему: «Аутизм – ознаки, діагностика, причини». Педагоги ознайомилися з методами реабілітації дітей з раннім аутичним спектром, особливостями  проведення занять та корекції для дітей з РАС, спільної роботи педагогів та батьків.

Під час обговорення учасники семінару дійшли висновку, що це питання потребує поглибленого вивчення та опрацювання, тому сподіваємось на наступну зустріч та подальше партнерство між Центром соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді та Відділенням соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування.

Джерело: відділення соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району м. Києва.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку