КМДА Київська міська державна адміністрація


11 січня 2019

Роботи з відновлення оздоровчого комплексу виконані на 30%

Роботи з відновлення оздоровчого комплексу виконані на 30%

Роботи з реконструкції басейну комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» у Святошинському районі Києва виконані на понад 30% запланованих обсягів.

Оздоровчий комплекс з двома басейнами, що входить до ЦПМСД №2, розташований за адресою: вул. Кучера,  не експлуатувався понад десять років і перебував в занедбаному стані. У ході робіт вже здійснено демонтаж та заміну дверних та віконних блоків, покриття підлоги та частково – покриття стін, розпочалася повна реконструкція малої чаші басейну.

«Відновлення роботи оздоровчих басейнів є для нас принциповим питанням. Реконструкцію проводимо із застосуванням передових енергозберігаючих технологій. Ще на стадії проектування врахували особливості експлуатації об’єкта та вартість витратних матеріалів і енергоносіїв», - зазначив голова Святошинської РДА Володимир Каретко.

Вартість робіт із реконструкції оздоровчого комплексу на 2018 рік складає 6,5 млн грн. Кошти на їх проведення було виділено як додаткове фінансування капітальних видатків Святошинського району згідно з Програмою соціально-економічного розвитку міста Києва на 2018 рік на звернення народного депутата України Олександра Третьякова до Київського міського голови Віталія Кличка.

Загальна площа оздоровчого комплексу становить понад 5000 кв. м і включає два басейни: на 240 куб. м та на 81 куб. м, систему приміщень для оздоровчих процедур, технічні приміщення. Після реконструкції буде відновлено роботу малого басейну (для дітей віком до 3-х років) та лікувально-плавального басейну (для дітей віком від 3,5 до 10 років), а також зали ЛФК з тренажерами. Новий водно-оздоровчий комплекс зможе приймати до 300 відвідувачів на день.

Нагадаємо, це вже другий проект в районі з відновлення функціонування водно-оздоровчих комплексів на базі медичних закладів. Нагадаємо, що минулого року в дитячій поліклініці по вул. Єфремова, 11 почала функціонувати «Перша школа плавання» - теж на 2 басейни. Відновлювальні роботи здійснювались за інвестиційні кошти.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.