Головна  →  Новини  →  18 січня 2019

Микола Поворозник: «Відтепер безкоштовно отримувати невідкладну стоматологічну допомогу дорослі та маленькі кияни можуть у цілодобовому режимі»

Микола Поворозник: «Відтепер безкоштовно отримувати невідкладну стоматологічну допомогу дорослі та маленькі кияни можуть у цілодобовому режимі»

У столиці розширено можливості для киян щодо отримання безкоштовної цілодобової невідкладної стоматологічної допомоги. Це відбулося завдяки відкриттю двох нових пунктів, що працюють 24/7. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час візиту до медичних закладів.

«Донедавна такий кабінет у місті працював лише один – на лівому березі. Крім того, що навантаження на нього було завелике (а, в першу чергу, це означає, що людині з гострим зубним болем доводилося чекати у черзі), ще й добиратися більшості мешканців було далеко та незручно», – розповів Микола Поворозник.

Він повідомив, що Пункт невідкладної стоматологічної допомоги для дорослих знаходиться за адресою: вул. Шота Руставелі, 26. На площі 80 кв. м, зокрема, тут розташовано хірургічний кабінет, стерилізаційну, рентген-кабінет, а також кабінет для надання безкоштовної стоматологічної ортопедичної допомоги учасникам АТО.

«Важливо, що один із цих нових пунктів обслуговуватиме дітей. Такої меддопомоги комунальні медичні заклади цілодобово не надавали взагалі», – наголосив Микола Поворозник.

За його словами, дитячий кабінет відкрито на базі Дитячої клінічної лікарні № 7 Печерського району м. Києва на вул. Професора Підвисоцького, 4-Б. Таке рішення було прийнято з огляду на те, що саме у цьому медичному закладі знаходиться єдине у місті дитяче відділення щелепно-лицевої хірургії. Тож у разі необхідності дитина швидко та вчасно отримає спеціалізоване висококваліфіковане лікування будь-якого рівня складності.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, у вересні минулого року проведено реорганізацію стоматологічної галузі в місті Києві. Новостворене у результаті реорганізації КНП «Київська стоматологія», що складається із 8 філій та 11 лікувальних підрозділів, за цей час отримало сучасного обладнання на суму понад 10 мільйонів гривень. Ще понад 6 мільйонів гривень витрачено на ремонти стоматологічних закладів, що входять до складу підприємства.

Дитяча клінічна лікарні № 7 Печерського району м. Києва упродовж 2018 року саме на надання стоматологічної допомоги отримала обладнання на суму понад 4 мільйони гривень. На ці кошти було закуплено таку необхідну апаратуру як наркозно-дихальний апарат, стоматустановку, дефібрилятор тощо.

Все це, а також інші заходи (наприклад, визначення єдиних у місті регульованих тарифів) підвищить рівень надання стоматологічної допомоги киянам та зробить її більш доступною особливо для пільгових категорій мешканців.

«На жаль, більшості з нас хоч раз у житті доводилося стикатися із проблемою, коли вночі чи у вихідні відчуваєш нестерпний зубний біль. Тоді перше, про що думаєш: куди бігти, до кого звертатися. У столиці наразі на це питання відповідь є. Треба лише записати адреси та звертатися за ними до справжніх професіоналів», – підсумував Микола Поворозник.

Довідково.

Кабінети надання цілодобової невідкладної стоматологічної допомоги працюють за адресами:

  • для дорослих – вул. Драйзера, 19; вул. Шота Руставелі, 26
  • для дітей – вул. Професора Підвисоцького,4-Б (Дитяча клінічна лікарні № 7 Печерського району м. Києва).
Перейти до спискуВерсiя для друку