Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Удосконалення діяльності практичних психологів та соціальних педагогів у сучасних умовах розвитку освіти (фото)

Опубліковано 18 січня 2019 року о 14:16
фото

Психологічний супровід освітнього процесу – це комплекс заходів психологічного та соціального змісту, які спрямовані на розвиток індивідуальності кожної дитини, збереження її психологічного здоров’я та формування готовності до самостійного життя в суспільстві після завершення навчання.

 

17 січня 2019 року в ЗЗСО № 206 ім. Леся Курбаса відбулася нарада для соціальних  педагогів та практичних психологів закладів освіти Святошинського району на тему: «Удосконалення діяльності практичних психологів та соціальних педагогів у сучасних умовах розвитку освіти», яку провела методист НМЦ управління освіти, молоді та спорту Святошинської РДА м. Києва Совенко Лариса Петрівна.

У вступному слові Совенко Л.П. відзначила, що робота практичного психолога та соціального педагога – це одна з форм професійної діяльності, що має на меті надання допомоги людині, яка знаходиться у складних життєвих обставинах, шляхом внесення коректив у структуру та зміст ментального життя , її взаємини з навколишнім  світом, розглядаючи при цьому особистість з точки зору її індивідуальності.

Сьогодні освітня практика очікує від практичного психолога та соціального педагога  ефективного розв'язання найрізноманітніших проблем, тому проблема спеціалізації працівників психологічної служби, а отже й освіти, стоїть на часі. Ми маємо досягнути такого стану, коли кожний спеціаліст був би дійсно спеціалістом у своїй галузі. Не так важко бути практичним психологом та соціальним педагогом  «взагалі», набагато важче бути професіоналом своєї справи в умовах, яких вимагає нова українська школа.

На нараді перед присутніми  виступила  Лаговська Світлана Валеріївна, директор ЗЗСО № 206, яка репрезентувала заклад та відзначила, що педагогічний колектив закладу - це команда досвідчених фахівців високого рівня, і мета їх діяльності - розвиток інтелекту, фізичної досконалості, виховання духовної культури, моральності кожного учня як запорука забезпечення їх самодостатності та життєвої компетентності. Учнівська організація має свій прапор, гімн, емблему. В освітньому закладі є власний музей історії школи, в якому висвітлено діяльність закладу з 1 вересня 1972 року.

Ми вміємо вчити по-справжньому, тому що в освітньому закладі завжди панує атмосфера пошуку, творчого натхнення, шани до дитини і колектив не звик зупинятися на досягнутому, а майстерність досвідчених педагогів поєднується з наполегливістю молодих вчителів. Наш освітній заклад - це справжній храм знань, маленький острівець, де назавжди оселилося щасливе дитинство, і які б незгоди або перемоги не зустрілися  в житті, дорога до нього залишається для кожного різною.

Совенко Л.П. розглянула з учасниками наради основні завдання на друге півріччя  2018-2019 навчального  року:

1. Захист психічного здоров’я всіх учасників освітнього процесу.

2.Збереження і зміцнення психічного і фізичного здоров’я, створення умов, що забезпечують емоційно-особистісний розвиток кожної дитини.

3. Підвищення психологічної культури  педагогів, батьків та дітей.

4. Проведення роботи з молодими спеціалістами щодо підвищення  власної психологічної культури, розвитку професійної особистості і формування психологічної компетентності.

5. Профілактика явищ жорстокості та насильства в сім’ї, правове виховання учасників освітнього процесу.

6. Здійснення  психологічного  супроводу  особистості  дитини.

Підбиваючи підсумки наради, Лариса Петрівна подякувала  за співпрацю, привітала колег з наступаючим  Водохрещем та побажала всім миру, добра, тепла та злагоди.  

Джерело: управління освіти, молоді та спорту.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux