КМДА Київська міська державна адміністрація


22 січня 2019

Громада Святошина долучилася до загальнодержавних заходів з нагоди Дня Соборності (фото)

Громада Святошина долучилася до загальнодержавних заходів з нагоди Дня Соборності (фото)

Цього року Україна відзначає 100 річницю Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 22 січня згідно з відповідним планом заходів, затвердженим на виконання Указу Президента України № 871/2014, у Києві відбулися урочистості з цієї нагоди.

Представники Святошинської РДА разом з учасниками антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, членами громадських і релігійних організацій взяли участь в урочистому покладанні керівництвом держави та столиці квітів до пам’ятників Т. Г. Шевченку та М. С. Грушевському.

У цей день у рамках відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років у районі відбулися в районних бібліотеках, закладах освіти тематичні заходи, присвячені 100-річчю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. До 25 січня триватимуть дні інформування населення, трудових колективів підприємств, установ та організацій району з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Окрім того, у Святошино відкрито нові та поновлено існуючі експозиції з історії Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, їхньої ролі у процесі здобуття незалежності України, організовано книжкові та ілюстративні виставки, огляди літератури та інші просвітницькі заходи у закладах культури, проводились науково-просвітницькі, виховні заходи, присвячені висвітленню історії української державності: засідання за круглим столом, наукові читання, лекції, виставки дитячих малюнків, конкурси плакатів, патріотичні акції, флешмоби та екскурсії історичними місцями столиці тощо.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.