КМДА Київська міська державна адміністрація


30 січня 2019

Передумови успішної реалізації проектів ГБ-3 у Святошинському районі закладено (фото)

Передумови успішної реалізації проектів ГБ-3 у Святошинському районі закладено (фото)

З метою залучення жителів міста Києва до участі в бюджетному процесі міська влада столиці за досвідом інших країн запровадила міський бюджет міста Києва. Зазначений механізм взаємодії Київської міської ради та ї виконавчого органу (Київської міської державної адміністрації) з громадськістю спрямований на залучення учасників громадського бюджету міста Києва до участі в бюджетному процесі шляхом подання командами  відповідного проекту, забезпечення його суспільної підтримки та здійснення контролю за реалізацією поданого проекту в межах, визначених  Київською міською радою.

На виконання доручення першого заступника Київського міського голови Миколи Поворозника в районах проводяться робочі зустрічі з авторами проектів громадського бюджету, що стали переможцями минулого року та реалізовуватимуться у поточному році. Сьогодні таку зустріч провів і голова Святошинської РДА Володимир Каретко. На ній були присутні заступник голови Наталія Гусєва, яка є керівником районної робочої групи з питань ГБ, начальник управління житлово-комунального господарства Євген Мужиченко, начальник управління будівництва, архітектури та землекористування Андрій Кучерявий, начальник управління освіти, молоді та спорту Юрій Дубовецький, начальник фінансового управління Олександр  Лозовський і заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Тетяна Шахрай, а також  було запрошено 9 авторів ГБ-3, 17 проектів яких стали переможцями в минулому році. Відповідні структурні підрозділи Святошинської РДА є замовниками робіт за проектами-переможцями ГБ-3 тому саме з ними, в першу чергу, будуть комунікувати автори зазначених проектів.

На робочій зустрічі обговорювалися шляхи реалізації проектів ГБ,  технічні можливості виконання відповідних робіт та строки їх виконання,  відбулася досить продуктивна розмова щодо необхідності постійного узгодження технічних умов та кошторисів кожного з проектів на всіх етапах. Для цього було запропоновано розробити й надати до РРГ детальні плани реалізації кожного з проектів, а також запровадити систематичні зустрічі авторів проектів з підрозділами РДА – замовниками відповідних робіт. «Саме це і є одним із основних чинників успішної реалізації проектів громадського бюджету. Постійна взаємодія представників громадськості та районної влади з питань реалізації проектів переможців забезпечить вчасне виконання всіх робіт, за необхідності своєчасне коригування строків їх проведення та відповідного кошторису, - наголосив голова Святошинської РДА Володимир Каретко. - Ми завжди готові до діалогу та конструктивної співпраці». Він також зазначив, що не треба розслаблятися, відкладати справи на кінець року, щоб потім не було проблем з освоєнням коштів, та побажав присутнім успішної роботи.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.