КМДА Київська міська державна адміністрація


31 січня 2019

Володимир Каретко: у Святошинському районі змінюють підхід до ремонту доріг

Володимир Каретко: у Святошинському районі змінюють підхід до ремонту доріг

Головним пріоритетом у формуванні планів дорожніх робіт у Святошинському районі на 2019 рік стала поступова відмова від ямкового ремонту на користь ремонту великими картами. Така зміна підходу дає більш ефективний результат. Про це в інтерв’ю виданню «КиевВласть» заявив голова Святошинської райдержадміністрації Володимир Каретко.

За його словами, потреба у фінансуванні заміни асфальтового покриття у Святошинському районі в десятки разів більше, ніж виділені на цей час кошти.

«Для прикладу, за минулий рік було виконано капітальний ремонт міжквартальних проїздів на 10,6 млн грн. Проте Подільський район, який у два рази менший за Святошинський, отримав на асфальтування у два рази більше коштів. Але головне, що питання зрушило з мертвої точки, зміни розпочались», - відзначив Володимир Каретко.

У цілому, протягом 2018 року було вирішено низку проблемних питань транспортної інфраструктури району. Так, уперше за останні 40 років був повністю оновлений бульвар Академіка Вернадського, на 95% завершені роботи з реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Леся Курбаса з вулицею Гната Юри і вулицею Володимира Покотила, на кінцевій стадії знаходиться капітальний ремонт великої транспортної магістралі - проспекту Академіка Палладіна.

Голова Святошинської РДА також зауважив, що для гармонійного розвитку територій важливим питанням залишається прийняття Генерального плану Києва та його приміської зони. «Це зняло б багато питань соціального напруження, що виникають через незбалансованість забудови території, розвитку транспортної та соціальної інфраструктури», - розповів Володимир Каретко.

Довідково: У 2018 р. у Святошинському районі виконано роботи з капітального ремонту міжквартальних проїздів та прибудинкових територій житлової забудови за 26 адресами на 13 вулицях. Комплекс заходів з поточного ремонту та ліквідації аварійно-небезпечної ямковості доріг проведено на площі в 16,24 тис. кв. м. Повністю завершено роботи з середнього ремонту 11 тис. кв. м асфальтобетонного покриття на вулицях Семашка та Львівській.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.