Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Святошинського району пройшов тренінг щодо зміни підходів до організації виховання дітей у державних інституціях (фото)

Опубліковано 05 лютого 2019 року о 18:08
фото

Великого значення держава завжди приділяє питанням виховання дітей, особливо тих, що позбавлені батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей, які виховуються в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах. Департамент соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на виконання Плану реформування/перепрофілювання/трансформації дитячих інтернатних закладів, розвитку системи соціальних послуг сім'ям з дітьми та сімейно орієнтованих послуг (деінституціалізації) у громаді м. Києва, затвердженого рішенням Київради від 14.12.2017 № 698/3705, у партнерстві з колективом експертів, які долучені до реалізації вищезазначеного плану в рамках виконання проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» за рахунок позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку, провів у Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Святошинського району (проспект Леся Курбаса, 18-Г) тренінг на тему: «Стратегічне бачення, планування та реалізація заходів в контексті деінституціалізації в найкращих інтересах дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю та їх сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та прийняття рішень на основі оцінки потреб дитини».

Участь у заході взяли заступник голови Святошинської РДА Наталія Гусєва, начальник районного управління освіти, молоді та спорту Юрій Дубовецький, керівництво спеціальних шкіл-інтернатів № 15, № 16 та інші зацікавлені особи.

У програмі тренінгу, метою якого є посилити потенціал фахівців, які долучені до процесу реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, шляхом формування у них відповідних компетенцій для здійснення процесу деінституціалізації та розвитку системи соціальних послуг в громаді, питання щодо шкідливого впливу інституційного виховання на розвиток дитини, деінституціалізації та її складових. Також присутніх з числа фахівців районного управління освіти, адміністративного корпусу інтернатних закладів, які розміщені на території району, спеціалістів районної служби у справах дітей, спеціалістів районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та районного фінансового управління, а також представників громадського сектора та батьків ознайомили з міжнародним досвідом проведення деінституціалізації й ефективними форми та методами взаємодії в інтересах дитини.

Зустріч пройшла в діловій, конструктивній атмосфері, учасників тренінгу неабияк захопили інтерактивні заняття: вони з цікавістю слухали доповідачів і виконували запропоновані вправи. Найбільш гостра дискусія точилася під час обговорення питань пошуку й розробки шляхів деінституціалізації виховання відповідної категорії дітей. Учасники тренінгу активно висували пропозиції на обговорення, у залі не було пасивних, байдужих людей. За результатами гарячої дискусії присутні сформулювали найбільш актуальні, пекучі проблеми у цьому питанні й висловили організаторам побажання ініціювати перед владними інститутами унесення змін до відповідної нормативно-правової бази з обов’язковим урахуванням напрацювань і пропозицій, що озвучувалися на тренінгу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux