Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Рада директорів промислових підприємств при Святошинській РДА провела чергове засідання (фото)

Опубліковано 12 лютого 2019 року о 19:10
фото

Сьогодні в приміщенні ТОВ «Фірма «Фавор» (вул. Тулузи, 3-Б) відбулося засідання Ради директорів промислових підприємств при Святошинській РДА.

Розпочала засідання голова ради Раїса Михайлова. Вона привітала присутніх й побажала плідної роботи.

Зі вступним словом до членів ради звернувся голова Святошинської РДА Володимир Каретко. Він зазначив, що У Святошинському районі виробництво промислової продукції та послуг здійснюється 110 промисловими підприємствами з різною формою власності, які вклали вагомий внесок до виконання завдань Програми економічного і соціального розвитку м. Києва та Святошинського району на 2018 рік. За 2018 рік обсяг реалізованої промислової продукції у відпускних цінах склав 7350,3 млн. грн., що становить 122,7 % до 2017 року.

У галузевому розрізі найбільшу питому вагу в обсязі промислового виробництва району за 2016 рік мають підприємства:

- хімічної галузі                                       - 36,1 %;

- машинобудівної галузі                         - 30,7 %;

- виробництво будівельних матеріалів - 17,3 %.

Найбільшу питому вагу в обсязі промислового виробництва та реалізації району з початку 2018 року складають такі промислові підприємства:

- ІП «Ретал Україна» - 17,7%;

- ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко–фармацевтичний завод» - 17,3%;

- ТОВ «Автобудкомплекс - К» - 6,3%.

«Однією з найгостріших проблем розвитку промислового комплексу району, що призводить не тільки до звуження вже завойованого сектору реалізації товарів на світовому ринку, а і втрати позицій на внутрішньому ринку, є моральний та фізичний знос основних фондів. Як показує аналіз, основною причиною гальмування інноваційної діяльності є відсутність пільг для інноваційних проектів, унаслідок чого фінансування інноваційної діяльності в промисловості здійснюється за рахунок власних коштів підприємства.

Серед підприємств промислового комплексу Святошинського району немає підприємств – учасників державних цільових програм, якими передбачено створення нових робочих місць та інфраструктурних проектів. Але разом з тим, промислові підприємства району за власні кошти впроваджують заходи, спрямовані на покращення виробничого, науково-технічного потенціалу, що передбачає створення нових робочих місць.

Існує низка проблем, спільних для підприємств району. Експорт товарів промисловими підприємствами району за 2018 рік впав на 40 %. По промисловому комплексу району, незважаючи на збільшення кількості підприємств у 2018 році, спостерігається тенденція до зниження середньої чисельності працівників промислової діяльності: 2013 рік – 11232, 2014 рік – 10936 (на 296 чол.), 2015 рік – 9651 (на 1285 чол.) 2016 рік – 7974(на 1677 чол.) 2017 рік – 7450 (на 724 чол.). Станом на 01.12.2018 середньооблікова чисельність працівників промислової діяльності складає 6871 ос. (зменшення на 579 чол.).

Згідно зі статистичними даними, середня з/п по району складає 10326 грн (6 результат по місту)», - сказав у своєму виступі Володимир Каретко.

За порядком денним засідання було заслухано доповідачів з таких питань:

I.         Результати роботи Ради директорів промислових підприємств при Святошинській районній у місті Києві державній адміністрації  за  2018 рік (доповідач – Раїса Михайлова);

II.        Результати роботи промислового комплексу Святошинського району (доповідач - Тагіль Олена Анатоліївна, головний спеціаліст відділу економіки Святошинської РДА);

III.      Обговорення та затвердження плану роботи Ради директорів промислових підприємств при Святошинській РДА на 2019 рік (доповідач – Раїса Михайлова, голова Ради директорів);

IV.      Ознайомлення з виробничою діяльністю ТОВ «Фірма «Фавор».

V.        Досвід, проблеми та перспективи впровадження системи співпраці з молодими кадрами )доповідач – Раїса Михайлова, генеральний директор товариства).

Зустріч пройшла в діловій атмосфері. За її результатами було визначено, що для виходу на сталий шлях розвитку потрібні перехід промислових підприємств на випуск конкурентоспроможної продукції для внутрішнього ринку та експорту і зменшення залежності від імпорту шляхом покращення використання та розвитку виробничого, науково-технічного потенціалу, активної інноваційної політики, скорочення витрат на виробництво і розширення ринків збуту.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux