КМДА Київська міська державна адміністрація


21 березня 2019

23 березня відбудеться шкільний хакатон STEM Challenge: вчися кодувати, адже це модно

23 березня відбудеться шкільний хакатон STEM Challenge: вчися кодувати, адже це модно

Цієї суботи, 23 березня, із 10:00 до 19:00 в одному з ІТ-осередків Kyiv Smart City відбудеться шкільний хакатон STEM Challenge. Організатор заходу – міська ініціатива Kyiv Smart City. Партнери – спеціалізована школа № 3 з поглибленим вивченням інформаційних технологій; ГО «Академічний Всесвіт» та Ukr Bot.

У хакатоні братимуть участь діти з 6-ти столичних шкіл. До заходу, окрім учнів, долучаться волонтери, батьки, вчителі.

Фестиваль STEM Challenge – креативна подія, що об’єднує прогресивну молодь та фахівців IT-галузі для обміну досвідом та ідеями у галузі науки, технологій, інженерії та математики (S – science, T – technology, E – engineering, M – mathematics). У рамках шкільного хакатону учасників познайомлять із робототехнічними конструкторами, навчать їх програмувати мовою Scratch та С++. Діти отримають можливість розвинути отримані на уроках математики та фізики компетентності.

Найголовніше, що учасник фестивалю не обов’язково повинен мати високі досягнення із профільних предметів: математики, фізики або ж інформатики. Мета заходу – привернути увагу та мотивувати учнів до вивчення нових технічних компетенцій, показати, як складне стає простим та цікавим.

Місце проведення: проспект Правди, 84, спеціалізована школа №3 з поглибленим вивченням інформаційних технологій.

Акредитація представників ЗМІ: [email protected].

Довідково.

15 грудня 2018 міська ініціатива Kyiv Smart City офіційно оголосила про відкриття освітніх філій Kyiv Smart City School на базі 10 комунальних шкіл у різних районах столиці. А сьогодні до проекту долучено вже 14 комунальних шкіл. Для реалізації проекту були залучені найактивніші керівники навчальних закладів та вчителі інформатики, які прагнуть зробити українську освіту інноваційною. На шкільних факультативах учні вивчатимуть Scratch – мову програмування, що була розроблена в Массачусетському технологічному інституті для навчання дітей основам кодування.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.