Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували станцію метро «Святошин»

Опубліковано 22 березня 2019 року о 14:40
фото

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували станцію метро «Святошин». Там повністю оновили платформу, приміщення станції та один із двох вхідних вестибюлів (другий закриють на ремонт завтра), встановили нову вхідну групу. Станція «Святошин» тепер повністю обладнана для людей з інвалідністю – на ній встановили ліфти, облаштували смуги з тактильної плитки.

За словами мера столиці, тільки 12 станцій столичного метрополітену були оснащені ліфтами або спеціальними підйомниками. «Святошин» стала 13 станцією із найсучаснішим обладнанням.

 «Цій станції – 48 років. І за цей час тут не робили такого ремонту. Ви б подивилися, яка тут була жахлива картина. Стара плитка, яка відвалювалася від стін через надмірну вологу. У пішохідних переходах – тріщини, у яких мешкали щури. Навколо виходів із метро – стихійний ринок, – зазначив Віталій Кличко. – Сьогодні станція має сучасний вигляд, стала гарною і комфортною. Також тут замінили електрообладнання та всі кабелі, оновили систему вентиляції, кондиціювання та опалення. Здійснили й гідроізоляцію станції. Тепер тут можна створювати мікроклімат залежності від того, яка погода на вулиці. Також встановили 3 ліфти та 2 підйомника для людей з інвалідністю. Облаштували на всій станції і тактильні смуги для людей із вадами зору».

У всіх приміщеннях станції встановили сучасну систему відеоспостереження, нову систему оповіщення та нову протипожежну сигналізацію, протипожежні двері. Віталій Кличко також зазначив, що в процесі ремонту довелося виправляти недоліки, які були допущені будівельниками під час будівництва станції у 1971 році.

Більша частина робіт завершена. Залишилося відремонтувати другий вестибюль станції з виходом до ринку та приміських електропоїздів. Його закриють на реконструкцію 23 березня. Там також встановлять ліфти для людей з інвалідністю та пасажирів із дитячими візочками. Загальна вартість робіт із реконструкції станції – понад 150 мільйонів гривень.

«Капітальний ремонт ми будемо робити на всіх старих станціях столичного метрополітену. Таких нині – 15. Наступною буде станція «Політехнічний інститут», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що Київський метрополітен – великий і складний механізм. Протяжність усіх гілок метро становить 69,5 кілометра. Це – 52 станції. Щодоби послугами столичного метро користується півтора мільйона пасажирів.

«Хочу нагадати, що ми не тільки ремонтуємо станції столичного метро, а й будуємо нові. Розпочали активну фазу будівництва двох нових станцій у напрямку житлового масиву Виноградар. У планах – загалом 4 станції у бік Виноградаря. За два роки ми маємо відкрити перші дві станції: «Мостицька» та «Проспект Правди», – заявив Віталій Кличко.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux