КМДА Київська міська державна адміністрація


10 квітня 2019

Столичний дитячий садок «Сонечко» зможе економити 25 тисяч гривень завдяки встановленим сонячним панелям (фото)

Столичний дитячий садок «Сонечко» зможе економити 25 тисяч гривень завдяки встановленим сонячним панелям (фото)

На даху в столичному дошкільному навчальному закладі № 601 («Сонечко») встановлена станція, яка складається з 36 сонячних панелей. Станція генерує електричну енергію з сонячної. За прогнозами завдяки новому обладнанню заклад щорічно економитиме 25 тисяч гривень. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час візиту до ДНЗ № 601, вул. Верховинна, 17 (Святошинський район).

Станція є додатковим джерелом електричної енергії, що споживає заклад, без віддачі згенерованої енергії в загальну мережу, тобто, для власних потреб закладу.

«Рівень енергоефективності закладів бюджетної сфери, тобто дитсадків та шкіл, значно зріс за останні три роки. Місту та комунальному підприємству «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» вдалося залучити до проведення енергоефективних заходів у бюджетній сфері близько 8,5 млн євро, з яких 6,5 млн євро – це грантові кошти або доступні кредити Північної екологічної фінансової корпорації – НЕФКО, що фінансує широкий спектр енергоефективних проектів у країнах Центральної та Східної Європи, включаючи Україну. Ми маємо змогу впроваджувати новітні технології та обладнання, що дає значний економічний та екологічний ефект, не кажучи про підвищення комфорту в цих закладах», – зауважив Петро Пантелеєв.

За 5 місяців експлуатації вже зекономлено 9% електричної енергії. За прогнозами, щороку заклад економитиме щонайменше 25 тисяч гривень.

На думку заступника голови КМДА, дуже важливо, що нові проекти стають можливі саме за фінансового сприяння міжнародних партнерів. Місто має змогу пілотувати інноваційні проекти, моніторити економічні результати їхньої роботи та приймати рішення щодо подальшого тиражування. Так, на сьогодні у чотирьох навчальних закладах столиці встановлені сонячні панелі, планують встановити такі станції ще у двох ДНЗ.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.